Nilüfer KANDIRMIŞ/BODRUM (Muğla), () - CUMHURBAŞKANLIĞI seçimi öncesinde Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde tatilini yapan yerli turistler oyuna sahip çıktı. Bodrum'a çeşitli illerden tatile gelenler, 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimleri 1'inci Tur'u için tatillerine ara vereceklerini açıkladı. Birçok tatilci, tatil planlarını seçim tarihine göre ayarladıklarını belirtti. Tatillerini yazlıklarında geçirilenlerin büyük bölümü ise daha önceden nüfus müdürlüklerine başvurup bulundukları yerde oy kullanacaklarını bildirdi.
Tatil için İstanbul'dan eşi 20 yaşındaki Güzin Çelikli ile Bodrum'a gelen aynı yaştaki emlakçı 20 yaşındaki Selim Çelikli, "Tatilimizi Cumhurbaşkanlığı seçimini düşünerek programladık. Vatandaşlık görevimizi yapmak için geri döneceğiz. Seçim sonrasında tekrar tatile çıkacağız" dedi. Tıbbi malzeme tanıtım temsilcisi 44 yaşındaki Murat Bacınoğlu, 10 gün önce tatile geldiğini belirterek, "Çok önemli bir seçim olduğunu düşünüyorum. Yarın oy kullanmak için İstanbul'a döneceğim. 1 haftalık daha iznim var, onu da seçimden sonra kullanacağım. Sosyal medyada insanlar oy kullanma ile ilgili çok fazla yorum yapıyor. İnsanların geyik yapmayı bırakmalarını ve oy kullanmalarını istiyorum. Çünkü ülkemiz ve geleceğimiz açısından çok önemli bir seçim" dedi.
Tıbbı malzeme tanıtım temsilcisi olarak çalışan evli ve bir çocuk annesi 44 yaşındaki Funda Köknel ise "İstanbul'dan Bodrum'a tatile geldik. Tatil planımızı da ona göre yapmıştık. Bugün son günümüz yarın sabah İstanbul'a dönüp, Pazar günü sandığa gidip, oyumuzu kullanacağız" dedi.
Öte yandan, Bodrum'da 30 Mart seçimlerinde 104 bin 362 seçmen bulunurken bu sayının 10 Ağustos'ta 11 bin 666 kişi artarak 116 bin 128'e yükseldiği bildirildi.

FOTOĞRAFLI