KURBAN bayramı tatili için Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne gelen yerli turistlerin yaklaşık 7 bini, daha çok alışveriş yapmak için gittikleri Yunan adalarını ihya etti. Geçen kurban bayramına göre Yunan adalarına giden yerli turistlerin sayısı yüzde 50 oranında arttı.
Bodrum Feribot İşletmeleri Genel Müdürü Metin Önder, ilçeye tatil için gelen yerli turistlerden yaklaşık 7 bininin Bodrum ve Turgutreis’ten kalktan feribotlarla Yunanistan’ın İstanköy (Kos), Kilimli (Kalimnos), Patmos ve Leros adalarına gittiğini söyledi. Hergün Bodrum’dan beş, Turgutreis’ten iki Türk feribotunun İstanköy Adası’na yerli turist götürdüğünü belirten Metin Önder, adalara giden turist sayısında geçen kurban bayramına oranla yüzde 50 artış olduğunu açıkladı. Önder, şöyle dedi:
"Türkler Yunan adalarında tatil yaparken Kos esnafınında yüzü güldü. Çünkü Türk turistler Yunan adalarında yeme içme ve alışveriş konusunda oldukça cömert davranıyorlar. Bu da zaten kriz içerisinde olan ada esnafına kış sezonu öncesi moral dopingi oldu."
Bodrum Yarımadasını Tanıtma Vakfı (BOYTAV) ve Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Kocadon, şunları söyledi:
"Komşumuz Yunanistan ile birçok ortak değerimiz var. Bunların birlikte pazarlanmasından yanayız. Bu konuda komşumuzla ciddi bir fikir birliğimiz ve yakınlaşmamız oldu. Yunanlı komşularımıza sürekli ortak tanıtım yapabileceğimizi, onlara gelen turistin Bodrum’u, bize gelen turistin de adaları gezebileceğini, her iki ülke esnafının da bunda büyük yararı olduğunu söyledik. Bu konuda ciddi bir fikir birliğimiz ve yakınlaşmamız oldu. Birlikte projeler üreterek hem tanıtımda hem de pazarlamada daha etkin hale geleceğiz. Komşu bir de vize kolaylığı sağlarsa hem Bodrum hem adalar esnafı kar eder."
Mehmet Kocadon’u ziyaret eden Patmos Belediye Başkanı Grigoris Stoikos da iki turistik yer arasında tarifeli feribot seferleri başlatılmasını istedi. Stoikos, Bodrum-Patmos arasındaki turizm işbirliği konusunda projeler üretme kararı aldıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:
"Birlikte tanıtım bizim için de önemli. Bodrum'dan Patmos'a direk deniz ulaşımı şu an için yok. Patmos'a gitmek için Bodrum'dan önce Kos'a gitmek gerekiyor. Bodrum-Kos, Kos-Patmos ulaşımı dört saati bulabiliyor. Yalıkavak'tan Patmos'a direkt ulaşım sağlanabilirse bu süre bir saate inecek. Bu durumda hem Bodrum hem de Patmos turizmi için olumlu bir gelişme olacak. Bayramda adalarımıza gelen Türk turistler bizim esnafımıza da bayram yaptırdı."