Ersan KÜÇÜKKURU/ÇANAKKALE () - RAMAZAN Bayramı tatiline çıkarken çile çekenler, bu kez aynı zorlukla karşılaşmamak için erken dönüşe geçince Çanakkale'de feribot iskelesi ve şehir içinde zaman zaman yığılmalar oldu.
Hafta sonu ile birleşen Ramazan Bayramı tatili için çoğunluğu İstanbul ve Trakya'nın çeşitli illerinden yola çıkarak Akdeniz ve Ege sahillerine inen çok sayıda tatilci, dönüş yolunda yine Çanakkale'yi tercih etti. Bayram öncesi Eceabat ve Gelibolu İlçeleri'nde 20 kilometreyi aşan kuyruklara takılan tatilcilerden bazıları bayramın ikinci gününde dönüşe geçti. Yine aynı manzarayı yaşamamak için erken yola koyulan tatilcilerin araçları, Çanakkale feribot iskelesinde ve Demircioğlu Caddesi'nde zaman zaman kuyruklar oluşturdu.
Trafik ekipleri şehir içi trafiğinin durumdan etkilenmemesi için yoğun çaba harcarken, boğaz hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ'a ait Çanakkale- Kilitbahir ve Çanakkale-Eceabat hatlarında 10 feribot ile saatsiz sefer yaparak kuyrukları eritmeye çalıştı.

FOTOĞRAFLI