Akif ÖZDEMİR/ADANA, () - ADANA'da bir grup PTT dağıtımcıları ücretlerinin geç yatırıldığını ileri sürerek protesto eylemi yaptı.
Seyhan Posta Dağıtım Merkezi önünde toplanan yaklaşık 60 taşeron işçinin eylemine KESK, DİSK ve Eğitim-Sen sendikaları da destek verdi. Posta dağıtımına da çıkmayan işçiler, 'PTT taşeron işçisi köle değildir', 'Maaş yatmadı çocuklar aç kaldı' yazılı pankart açtı. Grup adına açıklama yapan işçi Mustafa Karaman, hafta başından beri ücretlerinin yatırılması yönünde söz verildiğini ancak taşeron şirketin sözünde durmayıp, ücretlerini yatırmadığını kaydetti. Taşeron şirketin evli olan işçileri de bekar olarak gösterip, çocuk yardımı vermediğini ileri süren Mustafa Karaman şöyle konuştu:
"Dağıtıma çıkmamamızın nedeni, cebimizde beş kuruş para kalmadı. Yol parası, yemek parası almıyoruz. Dağıtıma çıkamadığımız zaman vatandaşlar, esnaf, diğer işyerleri herkes mağdur oluyor. Karşımızda bir muhatap göremiyoruz. Biz devlet memurunun yaptığı kadar iş yapıyoruz. Ama aynı muameleyi görmüyoruz. Terimiz kurumadan maaşımızın yatırılması gerekiyor. Eşimiz, çocuklarımız evde bizden para bekliyor. Devletimizden buna çözüm bekliyoruz."
'BİSİKLETLE DAĞITIMA ÇIKIP, BOZULUNCA KENDİMİZ YAPTIRIYORUZ'
Vatandaşlara postaları yetiştirebilmek için bisikletle dağıtıma çıktıklarını ifade eden Karaman, şunları söyledi:
"2014 yılına geldik, halen bisikletle dağıtıma çıkıyoruz. Bozulunca da maalesef tamir parasını cebimizden veriyoruz. Araçların ulaşamadığı köylere bile bisikletle bizler gidiyoruz. Biz işimizi severek yapıyoruz. Ama lütfen hakkımızı da versinler. Artık taşeronu rahatlatacak torba yasası çıksın. Dayanacak gücümüz kalmadı."

AÖ(BK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)