DENİZLİ Belediyesi’nin Adalet Mahallesi’ndeki Umutkent 1 Konutları içinde yaptırdığı sosyal tesislerin inşaatında çalışan yaklaşık 60 işçi, taşeron firmanın dört aydır ücretlerini ödemediği, sigortalarını da yapmadığı gerekçesiyle belediye önünde eylem yaptı. Eylem yapan işçiler arasında taşeron firma sahibinin ağabeyi Mehmet Tekin de yer aldı. Tekin, kardeşi Bayram Tekin’e üç gündür ulaşamadığını belirterek, kendisinin de beş aydır ücret alamadığını söyledi.
Adalet Mahallesi’ndeki Umutkent 1 Konutları içinde, yedi ay önce sosyal tesisler yapılması için Denizli Belediyesi tarafından ihale açıldı. İhaleyi 1 milyon 200 bin lirayla İstanbul’da faaliyet gösteren MİM İnşaat Firması kazandı. Firma da inşaat işini müteahhit Bayram Tekin’in taşeron şirketine verdi. Yaklaşık 60 işçi inşaatta çalışmaya başladı. Ancak işçilere dört aydır ücretleri ödenmedi.
Sigortalarının da yaptırılmadığını öğrenen işçiler bugün Denizli Belediyesi önünde eylem yaptı. Taşeron Bayram Tekin’in işçiler arasında yer alan ağabeyi Mehmet Tekin, kardeşine üç gündür ulaşamadığını belirterek, kendisinin de beş aydır ücret alamadığını söyledi.
Denizli Belediye Başkanı Ak Partili Osman Zolan’la görüşmelerine izin verilmeyen işçiler bir süre bekledikten sonra dağıldı.