ANTALYA Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan taşeron temizlik işçileri, tazminatlarının ödenmeyeceği ve işten çıkarılacaklarını belirterek eylem düzenledi.
Antalya Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde taşeron şirket aracılığıyla temizlik işçisi olarak çalışan bir grup, başhekimlik girişinde eylem yaptı. Çalıştıkları şirketin ihaleyi kaybetmesi sonucu hastanenin temizlik işlerini başka bir şirketin aldığını anlatan taşeron işçiler, yeni şirketin kendilerine imzalattığı sözleşme gereği tazminatlarının ödemeyeceğini ve kendilerini işten çıkaracağını iddia ederek duruma tepki gösterdi.
ALKIŞLARLA EYLEM YAPTILAR
Taşeronluğa karşı olduklarını ve haklarının ellerinden alınmamasını isteyen işçiler, bir süre alkışlarla eylemlerini sürdürdü. İşçiler, daha sonra hastane yönetimi tarafından toplantıya çağrıldı. Toplantının ardından resmi açıklama yapılmadı.
Bu arada, eylem sırasında bir kadın işçi baygınlık geçirdi. Kadın işçi, getirilen sedyeyle acil servise götürülürken, hastanenin güvenlik görevlileri olayı görüntüleyen basın mensuplarını engellemeye çalıştı.