Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, () - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin taşeron işçileri, işten çıkarıldıkları gerekçesiyle baretli ve ekmekli eylem yaptı. İşçilerin tekrar işe alınması için imza kampanyası başlatıldı.
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Antalya Temsilciliği tarafından düzenlenen eylem, Kale Kapısı'ndaki Attalos Heykeli önünde yapıldı. 'İşimize aşımıza uzanan eller kırılsın' pankartının açıldığı eylemde işçiler, üzerinde 'Elini ekmeğimizden çek Türel' yazılı baret taktı. 'Açlığa sefalete taşerona son' ve 'Senin de saltanatın biter Menderes' yazılı dövizler açan işçiler, yanlarında getirdikleri ekmeklerle oturma eylemi yaptı.
GEREKÇESİZ İŞTEN ATIYORLAR
Kendisi de taşeron işçiyken çıkarıldığını belirten Kıvanç Şık, işçiler adına basına açıklama yaptı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel'in hırsına hakim olamayıp işçi ve emekçilerden intikam aldığını kaydeden Kıvanç Şık, "Bizlere hiçbir gerekçe göstermeden işten atıldığımız söyleniyor. Yüzlercemize sadece telefonla işten atıldığımız söyleniyor. Gerekçesiz, kuralsız hiçbir yasal dayanak olmaksızın ve yapılması gereken yasal tebliğ bile yapılmadan, 'Türel böyle istemiş, gelen listede ismin var işe gelme' denilmektedir" dedi.
ÜÇ OTUZ PARAYA ÇALIŞAN EMEKÇİLERİZ
Çalışma yaşamında taşeron işçinin üçüncü sınıf, kadının ise dördüncü sınıf insan yerine konulduğunu aktaran Kıvanç Şık, şöyle devam etti:
"Öğrenebildiğimiz kadarıyla park ve bahçelerden 190, temizlik işlerinden 165, sosyal hizmetlerden 68, ulaşımdan 28, ANET'ten 12, fen işlerinden 12, ASAT'tan 86 arkadaşımız bugün itibariyle kıyıma uğramış, işsiz ve aşsız bırakılmıştır. Yasal tebliğ yapılmadığı gibi içeride tutulan maaşlarımız, tazminatlarımız ve diğer alacaklarımız zaten ödenmiyor. Anayasa ve ülkemizin taraf olduğu uluslararası sözleşmelerde emekçilerin en temel insan hakkı gasp edilmektedir. Senci, benci diye işten atılıyoruz. Biz ocu, bucu değil, sadece üç otuz paraya çalışan emekçileriz. Bizler haktan, adaletten, emekten, demokrasiden, özgürlüklerden ve barıştan yanayız. Tüccar zihniyeti ile yönetilen belediye, rant yeri değil, işçi kıyım yeri hiç değildir."
İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI
Çoğunluğu asgari ücretle çalışırken işinden olan işçiler, belediyenin işten çıkarmaları durdurması ve çıkardıklarını geri alması için imza kampanyası başlattı. Her gün aynı noktada 5 saat imza standı açacak olan işçiler, toplanan imzaları belediyeye verecek.

ÖÖ(HA/AK) (FOTOĞRAFLI)