Gülay ÖZEK/VAN, () - İSTANBUL'dan motosikletiyle yola çıkan tasarımcı Gözde Çeçen, Güneydoğu'yu gezdikten sonra Van'a geldi. Buradan da Hakkari üzerinden İran'a geçen Çeçen, "Güneydoğu Anadolu bölgesini gezdim. Buralarda belirli şehirleri ve köylerini ziyaret ettim. Tasarımcıyım. Köylerde ürün kullanım ilişkilerini öğrenebileceğimi düşündüm" dedi.
İstanbul'da süs eşyaları ve dekorasyon konusunda tasarımcılık yapan 30 yaşındaki Gözde Çeçen, 17 gün önce İstanbul'dan motosikletiyle yola çıktı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni gezdikten sonra Van'a gelen Çeçen, buradan da Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Esendere Sınır Kapısı'ndan İran'a geçti. Kaskına taktığı kamerayla yola çıkan Çeçen gezdiği yerleride kayıt altına alıyor.
Bölgeyi merak ettiğini anlatan Çeçen, "Aslında ben insanlara 'tasarım nedir' sorusu için yola çıktım. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni gezdim. Buralarda belirli şehirleri ve köylerini ziyaret ettim. Çünkü tasarımcıyım. Oradaki köylerde ürün kullanım ilişkilerini köylerde öğrenebileceğimi düşündüm. Türkiye'deki son durağım Van oldu. Çok heyecanlıyım çünkü İran'a geçeceğim. İran benim için çok merak konusu. Kapalı bir toplum ve sahip oldukları şeyleri kapalı tutukları için o ilk hammadeye ulaşabileceğim önemli ülkelerden bir tanesidir" diye konuştu.
Tek başına yola çıkmanın kendisini korkutmadığını ve çözüm süreciyle birlikte bölgede yaşanan hareketliliği gözlemek isteğini de söyleyen Çeçen, uğradığı yerlerde bölge insanlarının ne kadar cana yakın misafirperver olduklarını gözlemlediğini söyledi. Çeçen, bölgeyi gezdikten sonra tesbit ettiği görüntüleri ve bilgilerle tasarımlarında kullanacağını belirtti.

GÖ(FE/AAA)(FOTOĞRAFLI)