Nilüfer KANDIRMIŞ/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, tasarımcı Deniz Alp sandıktaki dantelleri, eski kıyafetlerle harmanlayarak 'Heidi' tarzı kıyafetler de tasarlıyor.
Deniz Alp, Bodrum'a bağlı Yakaköy'de Dibeklihan Sanat Köyü'ndeki Ottomania By Deniz Alp satış mağazasında, kendi tasarladığı ürünlere ve konusunda uzman sanatçıların eserlerine yer verdi. Kendi tasarladığı, atölyesinde yaptığı el işi takıları ve kıyafetleri yaklaşık 3 yıldır satışa sunan 23 yaşındaki Deniz Alp'in altın, bakır, taş, gümüş, cam, doğal taş, kumaş ve deri kullanarak yaptığı küpe, bileklik, kolye ve benzeri takılar ünlü isimlerer tarafından da ilgi gördü. Deniz Alp, mağazasına gelen Yılmaz Morgül, Dolunay Soysert, Aslı Enver, Yekta Kopan, R. Şanal Günseli gibi isimlerin alışveriş yaptığını söyledi.
KİŞİYE ÖZEL TASARIM
Eski kaftanlar, danteller, Osmanlı dönemine ait ipek kumaşları ve çok uzun yıllardan beri sandıkta duran değerli kumaşları, yazmaları kendi özel tasarımları ile yeniden kullanıma sunduğunu belirten Deniz Alp, sandıktaki dantelleri, eski kıyafetlerle harmanlayarak 'Heidi' tarzı kıyafetler tasarladığını anlattı.
Deniz Alp, "Sandıktan çıkan eski kumaşları ‘Heidi' elbiselerine dönüştürüyorum. Bunu yaparken günümüz yöreselliğini unutmuyorum. Eskiyle yeninin birleştiği kıyafetler ilgi gördü. Kalan dantellerle de hazırladığım şapkalar çok beğenildi. Eskileri değerlendirmekten büyük keyif alıyorum. Bunun için de yurt içi ve yurt dışına seyahatlere çıkıyorum" dedi.
Alp, takılar için ise yurt dışında da siparişler aldığını, kişiye özel tasarımlar yaptığını sözleine ekledi.

FOTOĞRAFLI