Mustafa TURAPOĞLU/TOKAT, () - TOKAT'ta bir önceki dönemde kendisine görev verilmediğini ve boş oturup maaş aldığını söylemesiyle gündeme gelen Belediye Başkan Yardımcısı Sefer Bayın, yeni dönemde de kendisine görev verilmeyince hem görevinden hem de 25 yıllık memurluk görevinden istifa etti.
Tokat Belediyesi'nde 10 yıldan bu yana Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Sefer Bayın, Belediye eski Başkanı Adnan Çiçek ile 2009 yılında bir park işinin kesin kabulü konusunda yaşadığı görüş ayrılılığı nedeniyle pasifleştirildiğini öne sürerek kendisine 3 yıldır görev verilmediği açıklamıştı. 2012 yılının Nisan ayında açıklamalarda bulunan Bayın, "3 yıldır bomboş oturuyorum, 4 bin 295 lira maaş alıyorum" diyerek kendisine takınılan tavra tepki göstermiş ve mahkemeye başvurmuştu.
Geçen 30 Mart yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığına seçilen AK Partili Eyüp Eroğlu da, herhangi bir görev vermeyince Sefer Bayın bu kez, "2 yıl önce '4 bin 200 TL maaş alıyordum. Şu anda maaşım 5 Bin 193 TL oldu" açıklamasını yapmıştı.
CANLI YAYINDA AÇIKLADI
Son açıklamasının ardından kentte tartışma konusu olan Sefer Bayın, dün akşam yerel Kanal 60 Televizyonu'nun yayınına telefonla bağlandı. Burada kendisi ile ilgili konuşulan konulara cevap veren Bayın, program sonunda görevinden istifa ettiğini duyurdu. Bugün basın mensupları ile bir araya gelen Bayın, şöyle dedi:
"Dün akşam canlı yayına katıldım. Orada söyleyeceğimi söyledim. Ben şunu söylüyorum. Yeni Belediye Başkanımıza başarı diliyorum. Allah yolunu açık etsin. Ben kendisine yardımcı olamayacağımı anladım. Sefer Bayın Tokat Belediye Başkan Yardımcılığı'ndan ve memuriyetinden istifa ediyor. Bundan sonra sivil hayatta bilemiyoruz ne yapacağız. Şu andaki düşüncem bir firmada güzel bir maaşla, yine bu maaştan aşağı olacağını zannetmiyorum, bu bilgi birikimimi orada sergileyeceğim." 
Bayın, kendisinin de insan olduğunu, duyguları bulunduğunu anlatırken, "Artık taşıyamıyorum. Sağlığımın bozulmasını istemiyorum. Kafamın rahat olmasını istiyorum. Çünkü ben hareketli bir insanım. Yanlışları görünce müdahale eden insanım, bu da bazı insanları rahatsız ediyor" diye konuştu. Sefer Bayın, kısa süre içinde istifa dilekçesini vereceğini belirtti.

MT(EA/İD) (FOTOĞRAFLI)