'TÖREN İPTAL ETTİREN KONUŞMA'
Cumhuriyet Alanı'nda yapılan törene, Ak Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Kaymakam Hasan Göç, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Garnizon Komutanı Albay Abdulkadir Yavuz, Jandarma Komutanı Binbaşı Bahadır Ersoy, Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, daire müdürleri ile vatandaşların katıldı. Törende konuşan Tarsus Belediye Başkanı ve MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhanettin Kocamaz Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu konusunda Ak Parti hükümetini eleştirirken şunları söyledi:
"Bugünkü gündemlerle ilgili yaşanan olayları da sizlerle paylaşmak istiyorum. Ülkemiz bugün zor bir dönemden geçiyor. Kaos ve kargaşa her geçen gün biraz daha artıyor. Bugünkü iktidara destek vermiş sade vatandaşlarımızı tenzih ediyorum. Onlar ülkemiz ve geleceğimiz adına iyi niyetlerle bir siyasi tercih yaptılar. Onlar da bugünkü manzarayı önceden görmüş olsalar, oy verirken çok daha dikkatli davranırlar, teslim edilen Türkiye Cumhuriyeti'nin kolay kazanılmadığını, bu toprakların şehit kanlarıyla sulandığı geçmişimize, şehit ve gazilerimize karşı borcumuz olduğu bilinciyle hareket eder ve tercihlerini ona göre yaparlardı. Ancak ülkeyi yönetenlerin evlatlarının evinde kasalar, banknotlar, para sayma makineleri ve para dolu ayakkabı kutuları çıkabiliyor. Ve gayet pişkince 'Bunları buraya kim koydu?' diye sorabiliyorlar. Birileri bu ülke için kanını canını veriyor. Birileri hesabını vermedikleri, menşeini bilmedikleri haram paraları sayarken bile terlemek istemiyor, makinelerle sayıyor."
TÖRENİ TERK ETTİLER
Bu sözler üzerine Ak Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, bir grup partiliyle birlikte tören alanını terk ederken, Ak Parti Tarsus Eski İlçe Başkanı ve Tarsus Belediye Başkan aday adayı avukat Hakkı Meniz, Kocamaz'a "Seni de biliyoruz" diyerek el kol hareketi yaptı.
'BU ORTAM BENİ RAHATSIZ ETTİ'
Bu gelişme üzerine töreni iptal ettiren Kaymakam Hasan Göç alandan ayrılırken kendini uğurlayan Başkan Kocamaz'a, "Siz aday olabilirsiniz. Ama bunu başka yerde yapınız. Burası yeri değil. Bu konular başka yerde yapılır. Başkan adayı olmuşsunuz Allah yardımcınız olsun. Burada hizmetleriniz vardır, onları halkımız takdir eder. Ama bu ortamlar bu işleri yapacağınız yerler değildir. Bu ortam beni rahatsız etti" diyerek elini sıkıp tören alanından ayrıldı.
'HER ZAMAN DİK DURDUK'
MHP'li Başkan Burhanettin Kocamaz ise Kaymakam Hasan Göç'ün tören alanından ayrılmasından sonra etrafında toplanan çok sayıda vatandaşın bulunduğu sırada konuyu şöyle değerlendirdi:
"Memleket ve hükümet meselelerini hasbıhal etmemiz kadar doğal bir şey olamaz. Tabi bizim yaptığımız konuşmaların herkesin beğeneceği şekilde bir beklentimiz yok. Ama memlekette yaşanan hadiseleri taşıdığımız sorumluluk gereği vatandaşlarımızla paylaşma mecburiyetimiz var. Belki zülfüyare dokununca birilerini rahatsız ettik. Ama 20 yıldır Tarsus'ta sizlere hizmet ederken her zaman dik durduk. Hiç kimseye boyun eğmedik. Bundan sonra da aynı kararlığımız ve dik duruşumuz devam edecektir. Bunu herkesin bilmesini istiyoruz."