MANİSA’nın Turgutlu İlçesi’ne bağlı Irlamaz Köyü çıkışında yaşayan Mehmet Çelik, tapulu arazisinden geçen Aşağı Bozkır ile Irlamaz köylerinin bağlantı yolunu toprak döküp şerit çekerek trafiğe kapattı. 65 yaşındaki Mehmet Çelik, "Defalarca belediye yetkililerine durumu anlattım. Haklı olduğumu ve yolu kapatabileceğimi söylediler. Tarlamı kullanmak ve evimin önünde oturmak istiyorum, bu nedenle yolu kapattım" dedi.
Irlamaz Köyü’nde 2009 yılında belediye ekipleri tarafından yapılan imar çalışmasının ardından, köy çıkışındaki evde oturan Mehmet Çelik, Irlamaz ve Aşağı Bozkır köylerinin bağlantı yolunun kendi arazisinden geçtiğini fark etti. Turgutlu Belediyesi’ne giden Çelik, yolun başka bir güzergahtan geçirilmesini istedi. Ancak iddiaya göre girişimlerine rağmen bir sonuç elde edemeyen Çelik, çareyi yola bir kamyon toprak döküp kapatmakta buldu.
Yola güvenlik şeridi de çeken Çelik, "Burada yerimiz vardı. Belediyenin imar çalışmasının ardından arazimizin kesin sınırları belirlendi. Turgutlu’ya bağlı 8 köy ile Ödemiş’e de ulaşımı sağlayan yolun benim arazimin üzerinden geçtiği ortaya çıktı. Ben belediye yetkililerine durumu anlattım. Yolun güzergahının değiştirilmesini istedim. Fakat bir sonuç alamadım. Yetkliler bana, 'Haklısın arazi senin, yolu kapatabilirsin' dedi. Bunun üzerine de bir kamyon toprak döküp yolu kapattım. Evimin önünde çay içip tarlamı kullanmak istiyorum" diye konuştu.
Yolun kapatıldığını gören araç sürücüleri bir süre şaşkınlık yaşadı. Daha sonra kapatılan yolun yanındaki araziyi kullanan sürücüler diğer tarafa geçiş yapabildi. Çelik, sorunun çözülmesi için yetkililerden yardım istedi.