ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde, henüz belirlenemeyen bir nedenle ekin biçilen tarlada yangın çıktı. Ormanlık alana yayılan alevler ekiplerin çalışması sonucu söndürülürken, 1 biçerdöver ile 1 hektar ormanlık alanın yandığı belirtildi.
Mustafa Dinç, Yanıklar Köyü'nde Nizamettin Özdemir'in tarlasında bugün biçerdöver ile ekin biçmeye başladı. Saat 11.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle tarlada yangın çıktı. Dinç, alevlere yangın tüpüyle müdahale etti. Ancak söndürülemeyen yangın büyüyüp ormanlık alana sıçradı. İhbar üzerine Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait çok sayıda arazöz, söndürme çalışması başlattı. Yaklaşık 1 saat süren çalışma sonucu yangın söndürüldü. 1 hektarlık ormanlık alan ile yakıt deposu patlayan biçerdöver yandı. Jandarma, çıkış nedeni araştırılan yangınla ilgili soruşturma başlattı.
Biçerdöver şoförü Mustafa Dinç, "Ben ekinleri biçiyordum. Tarla sahibi Nizamettin Özdemir de yanımdaydı. Bir anda ekinler alev aldı. Tarla sahibi Nizamettin beni burada bırakıp gitti. Ben yangın tüpüyle müdahale ettim. Ama söndüremedim. Biçerdöverim ile Niğde Aksaray'dan buraya çalışmaya geldim. Kimseyi tanımıyorum. Ne yapacağımı şaşırdım ve telefonla Orman İşletmesi'ni arayıp durumu bildirdim" dedi.

FOTOĞRAF