BAKAN YARDIMCISI ARZU, TEHLİKELERE KARŞI UYARDI
MÜSİAD Balıkesir Şubesi'nin açılışına katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, buradan Balkonuk Center'da düzenlenen Balıkesir Gala Programı'na katıldı. Onuruna verilen yemekte konuşan Bakan Yardımcısı Arzu, "Türkiye ilerleme kaydettikçe içeriden ve dışarıdan çelme takmak isteyenler vardı. Geriye çekmek isteyen güçler vardı. Türkiye'nin bu coğrafyada büyümesi çok kişilerin, çok ülkelerin işine gelmiyordu. Bu belalı coğrafyada büyük bir Türkiye rahatsızlık veriyordu. 10 yıl içinde büyük ilerleme kaydettik, ama şeytan taşlamaktan, namaz kılmaya vaktimiz kalmadı. Altı ayda bir önümüze hesap etmediğimiz engel çıktı. Tüm bunlara rağmen, küresel sermayelerdeki krizlere rağmen, Ortadoğu'daki iç savaşlara, ülkemizde yaşanan olumsuzluklara rağmen, Türkiye gelişimini üçe dörde katlayarak kendini ispatladı. Sizlerin, 'Türkiye büyüsün, istikrar sürsün' sloganlarıyla belli yerlere geldi. Fakat bundan sonraki süreç çok büyük sıkıntılı bir süreç. Türkiye ilk defa Cumhurbaşkanını halk tarafından seçecek. Bu Türkiye'de yeni bir değişim gelişim sürecini getirecek. Onun için önümüzdeki günlerde Türkiye'yi büyük badireler, büyük oyunlar bekliyor. Bu nedenle önümüzdeki günlerde çok dikkatli olmamız, büyük oyunlara hazırlıklı olmamız lazım" dedi.
MÜSİAD BAŞKANINDAN İSTİKRAR, HUZUR VE GÜVEN VURGUSU
MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise şunları söyledi: "MÜSİAD kurulalı 24 yıl oldu. Önümüzdeki sene 25'inci yılımızı kutlayacağız. Bu süre içinde zorluklardan ve badirelerden geçtik. Hamdolsun. Hem milletimiz, hem de MÜSİAD olarak bu badireleri atlattık. Bugün güçlü bir yapıyı ortaya çıkardık. MÜSİAD'ı 1990 yılında 12 girişimci işadamı kurmuştu. Şimdi üye sayımız 7 bin 500 kişiyi geçti. Gün geçmiyor ki ülke gündemimiz yeni bir konuyla şekillenmesin. Son dönemin gündem konusu, Cumhurbaşkanlığı seçimleri. Bu konuyla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarını genel merkezimizde ağırlayacağız. Hem kendilerinin fikirlerini dinleyeceğiz, hem de bu konudaki düşüncelerimizi paylaşacağız. Şunu vurgulamakta fayda görüyorum. İşadamları olarak ülkemizdeki huzur, güven ve pozitif istikrar ortamının zedelenmesini istemiyoruz. Gezi olayları ile başlayıp 17 Aralık ve 25 Aralık hadiselerindeki sürecin, ekonomiye yansıyan bedelinin, ne kadar ağır olduğunu tekrar etmeye gerek bile duymuyorum."
111 YILLIK TÜFEK HEDİYE EDİLDİ
Yeni üyelere rozet taktığı sırada MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak'a, Balıkesir Şube Başkanı Harun Ertaş 111 yıllık av tüfeği hediye etti. Olpak, "Bu dolma tüfek mi" diye sordu. Şube Başkanı Ertaş, "Bu tüfek kırma. 1903 yılı yapımı. Tam 111 yıllık" diye yanıt verince Olpak, "kullanmak için değil herhalde, teşekkür ederim" cevabını verdi.

Hilmi DUYAR/ BALIKESİR, ()

HD (İÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)