Yaprak KARADENİZ / İSTANBUL, () KADIKÖY'de bulunan Tarım Müdürlüğü arazisinin, Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun kararı ile özelleştirme kapsam ve programına alınan 71 taşınmaz içinde yer alması protesto edildi.  Karara göre İstanbul İl Tarım Müdürlüğü arazisi de diğer taşınmazlar gibi varlık satışı suretiyle satılacak. “Göztepe Dayanışması" öncülüğündeki biraraya gelen yaklaşık 150 kişi, Erenköy'deki  İstanbul İl Tarım Müdürlüğü önünde toplandı. Kararı protesto eden grup, burada bir basın açıklaması yaptı. Mimarlar Odası Anadolu Bölge Temsilciliği Başkanı Saltuk Yüceer'in okuduğu basın açıklamasında, “AKP hükümeti tarafından söz konusu kamusal alan 2004 yılından beri birçok kere yapılaşmaya açılmaya çalışılmış ve meslek odalarının ortak açtıkları davalarla yapılan 'kat karşılığı inşaat ihaleleri' 2 kez yargı tarafından iptal edilmişti. Son olarak 2008'de Danıştay tarafından verilen 'iptal' kararı da 'kamusal alanın yağmalanması' girişimlerini durdurmaya yetmemiştir" denildi.

"AYLARCA BU ALANDA YATMALIYIZ"
Kadıköy eski Belediye Başkanı Selami Öztürk de söz konusu arazinin daha önceleri de pek çok kez satılmak istendiğine değinerek, “Burada nöbet tutmalıyız, o nöbeti sırayla yerine getirmeliyiz, bunlardan netice alınmazsa bu alanı işgal edip günlerce, aylarca bu alanda yatmalıyız" şeklinde konuştu.
Küçüklüğünden beri Erenköy'de yaşadığını belirten 80 yaşındaki Yüksel Tıroğlu ise Tarım İl Müdürlüğü arazisinin satışa açılmasına karşı duyduğu üzüntüyü, “Bahçemizdeki ağaçlar, çiçekler bozulduğu zaman koşa koşa buraya geldik. Hayvanlarımız, kedilerimiz, köpeklerimiz hastalandığı zaman gene buraya koştuk. Sadece Erenköy'ün değil, bütün Kadıköy'ün imdadına yetişen bir yer. Maalesef başımızda çok cahil bir Başbakan ve onun çevresi var. Ağacın, insanlar için ne ifade ettiğini bilmeyen birisi" dedi.

TMMOB, İstanbul Veteriner Hekimler Odası, KESK, Caddebostan ve Göztepe Mahallesi Muhtarlıkları, Su Ürünleri Mühendisleri Derneği'nin de desteklediği eylem sırasında, Erenköy Tarım İl Müdürlüğü arazisinin özelleştirilmesine karşı çok sayıda imza toplandı.

YK (MK) (FOTOĞRAF)