KAYSERİ'de Talas Belediyesi tarafından restore edilerek turizme kazandırılan 60 tarihi ev ve konağın bulunduğu Ali Saip Paşa Sokak ile sokağın bulunduğu Gölbaşı Meydanı, bu yıl Ramazan coşkusunun yaşandığı mekan oldu.
Ramazan için teravih namazından sonra Gölbaşı Meydanı'nda hazırlanan alana gelenlere çay ikram edildi. Tarihi sokağın canlandırılması amacıyla yapılan etkinlikler Ramazan şenliklerine dönüştü. Programa Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu'nun yanı sıra belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri, genç yaşlı, kadın erkek yüzlerce vatandaş katıldı.  Programın açılışında konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, tarihi Osmanlı sokağını canlandırmak için yapılan çalışmalardan Ramazan şenliklerinin ilkini düzenlediklerini, kitap fuarları gibi etkinliklerle Ali Saip Paşa Sokağı'nın daha da canlandıracaklarını söyledi. Başkan Palancıoğlu, Ramazan'ın birlik, beraberlik ve dayanışmanın doruğa çıktığı ay olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:
"Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu günahlardan arınma olan mübarek Ramazan ayı inşallah bu sokağımızda özellikle hafta sonları daha bir canlılık oluşturacak. Bu kapsamda çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. İlkini bu yıl yaptığımız Ramazan şenlikleri gelecek yıl inşallah çok daha farklı gerçekleşecek."
Etkinlikte Talas Belediyesi Gençlik Meclisi üyele-rinden oluşan tiyatro topluluğunun sahnelediği birbirinden güzel skeçler, oyunlar, Ortaoyu-nu, sema gösterileri, unutulmaz Yeşilçam filmlerinden 'Selvi Boylum Al Yazmalım' gösterimi ve Grup Devran'ın seslendirdiği ilahilerle Ramazan gecesi coşkuya dönüştü.

FOTOĞRAFLI