Arif ARSLAN/BATMAN, ()- BATMAN'ın tarihi ilçesi Hasankeyf'te üçüncüsü düzenlenen 'Uluslararası bisiklet turnuvası'na Boşnak, Sırp, Ermeni, Rum ve Türkiye'den katılan toplam 106 sporcu barış için pedal çevirdi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Uluslararası bisiklet yarışmasında yarışmlacılar, aynı zamanda küresel ölçekte barış ve kardeşliğin vesilesi olacak diye farklı bir anlamla yarışa katılıyorlar" dedi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, Batman'ın tarihi Hasenkeyf ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Uluslararası bisiklet turnuvasını' başlattı. 106 Sporcunun katıldığı turnuvada pedalların 'barış' için döndüğünü belirten Maliye Bakanı Şimşek, "Boşnak, Sırp, Ermeni, Azeri, Rum ve Türk geçmişte ihtilaflı olan birçok temsilcileri bir arada pedal çeviriyor. Uluslararası bisiklet yarışmasında yarışmacılar, aynı zamanda küresel ölçekte barış ve kardeşliğin vesilesi olacak diye farklı bir anlamla yarışa katılıyorlar. Dünyanın dört bir yanından sporcular yarışa katılmış durumda. Geçmişte sorun yaşayanların pedal çevirdiği bu yarışmaya katılanlara başarılar diliyorum" diye konuştu.
Hasankeyf Köprüsü'nde başlatılan Uluslararası Bisiklet turnuvasına yarışmacılar, 3 kategoride 5- 15 kilometre pedal çevirecek. 
  AA(GG/İD) (FOTOĞRAFLI)