GAZİANTEP'te, restore edildikten sonra kafe olarak hizmet vermeye başlayan tarihi Tütün Hanı bahçesine kurulan tandırlar ile eski gelenekler yaşatılıyor. Tarihi hanın avlusunda oturmak isteyenler masaların altına konulan köz ateşinin bulunduğu mangalın yerleştirildiği tandırlara ayaklarını uzatarak ısınıyor.
200 yıllık geçmişe sahip olan ve günümüzde kafe olarak kullanılan Tütün Hanı'nın avlusundaki masalara gelenekleri yaşatmak ve müşterileri geçmişe götürmek için avludaki masaların altına tandırlar yerleştirildi. Kafeye gelenler, avluda, içinde mangala konulan köz ateşinin bulunduğu ve üzeri yorganla örtülen tandıra ayaklarını uzatarak dinlenip, sohbet ediyor.
Tandıra gösterilen ilginin sevindirici olduğunu söyleyen işletmeciler Galip Kalemci ve Kamil Şingin, tandırda ayaklarını ısıtırken çaylarını içen müşterilerin kalkmak istemediklerini belirterek, "Atalarımızdan gördüğümüz, bizim de çok eskilerde kullandığımız tandırı kafemizde kullanmaya başladık. Böylelikle hem kış döneminde dışarıda oturmak isteyen müşterilerimize konforlu bir ortam hazırladık hem de kültürümüzü yaşattık. Tandırı görenler ilk etapta şaşkınlık yaşıyor ama oturunca kalkmak istemiyor" ifadelerini kullandılar.