BALIKESİR’in Manyas İlçesi’ne bağlı Dura Köyü meydanında bulunan, M.Ö. 6’ncı Yüzyıl'dan kalma aslan heykelinin Bandırma Müzesi’ne götürülmesine karar verildi. Bu karara karşı çıkan köylüleri, Manyas Kaymakamı Mehmet Erdem'in, heykelin bir kopyasının yapılıp ayne yere konulması sözü ikna etti.
Manyas İlçesi’ne bağlı Dura Köyü yakınlarından geçen Asar Deresi'nde yaklaşık 100 yıl önce iki parça halindeki aslan heykeli bulunarak köye getirildi. Birleştirilen aslan heykeli uzun yıllar köy bakkalı önünde tutulduktan sonra 20 yıl önce mermer kaide yapılarak üzerine konuldu.
Köye gelen uzmanların bir süre önce heykelin M.Ö. 6’ncı Yüzyıl'dan kalma olduğunu belirlemesi üzerine, heykelin Bandırma Müzesi’ne götürülmesi kararlaştırıldı. Bu karara, heykelin simgeleri haline geldiğini söyleyen Dura Köyü sakinleri, karşı çıktı. Manyas Kaymakamı Mehmet Erdem köylülerin bu talebini değerlendirip, İlçe Özel İdare Bütçesi’nden kaynak sağlayarak, heykelin bire bir kopyasının yapılmasına karar verdi.
Bandırma Müzesi’ne götürülen heykelin kopyasının yapımınıa ise müze bahçesinde heykeltıraşlar tarafından başlandı. Önümüzdeki günlerde tamamlanacak olan yeni yapılan aslan heykeli köyde yenilenen kaidesinin üzerine konulacak.