BİTLİS’te son kararname ile merkeze alınan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul’un gitmesinden duydukları üzüntüyü dile getirmek isteyen bir grup Tatvan Gençlerbirliği Spor taraftarı Valilik önünde meşale yakarak slogan attı.
Bitlis Valisi Veysel Yurdakul’un merkeze alınmasından duydukları üzüntüyü dile getirmek ve destek vermek amacıyla toplanan yaklaşık 30 kişilik Tatvan Gençlerbirliği Spor taraftar grubu, Bitlis Valiliği önüne geldi. Burada slogan atarak pankart açan taraftarlar, Vali Yurdakul'un merkeze alınmasını valilik önünde meşale yakarak protesto ettiler. Taraftar grup, 'Bitlis uyuma ,Veysel’ine sahip çık', 'En büyük vali bizim vali' sloganlar atan grup adına açıklama yapan Ümit Gül, Vali Yurdakul'un büyük desteklerini gördüklerini, bu nedenle destek vermek için burada bulunduklarını söyledi. Kendilerine büyük destekleri olan Vali Yurdakul'a teşekkür etmek için burda olduklarını belirten Gül şöyle konuştu:
'VEFA BORCU İÇİN GELDİK'
"Bizlere verdiği destekten dolayı vefa borcumuzu ödemek için geldik. Biz Tatvanlılar olarak görevden alınmasına çok üzüldük. Burada veya Türkiye'nin neresinde olursa olsun biz her zaman Valimiz Veysel Yurdakul'un yanında olacağız. Diyarbakır'ın Gaffar Okkan'ı varsa, bizim de Veysel Yurdakul'umuz var. Valimiz gençleri spora yönlendirerek, kötü alışkanlıklardan uzak tutmuştur. Arkadaşlarımız spora yönelince birçok şeyden uzak duruyor. Valimizi görevden alarak gençlerin önünü kapatmaya çalışıyorlar. Bu bölgenin hassasiyetlerini bilerek böyle bir karara imza atıyorlar. Biz her zaman Valimizin arkasında olacağız."
Taraftar grubu daha sonra Vali Yardımcısı Akif Pektaş ile görüştü. Taraftarlardan 15 kişilik bir grubu kabul eden Vali Yardımcısı Pektaş, devlette sürekliliğin esas olduğunu, bu nedenle bu bayrak yarışında bayrağı yeni gelen Valinin eline alacağını söyledi. Vali Yardımcısı Pektaş, "Bizler görevimiz icabı ülkenin değişik bölgelerinde görev yapmak zorundayız. Belirli bir görev süremiz var. Bu görev süremiz dolduğunda yine memleketin değişik bir noktasındaki görevimize gideriz. Tatvan Gençlerbirliği sporun yüklendiği misyon çok önemlidir. Bugün bir mutluluk ve hüznü yaşıyoruz aslında. Yaşadığımız hüzün sayın valimiz gibi çok değerli bir meslek büyüğümüzün buradan tayin olması. Sevincimiz ise, böylesi bir sevgi seli ile uğurlanmasıdır. Kendisinin sizlere çok teşekkürleri var. Bu hafta sonu ilimizden ayrılacak. Ancak sizleri vereceği veda yemeğine davet etti" diye konuştu. Yapılan açıklamaların ardından toplanan taraftar grubu Bitlis Valiliğinden ayrıldı.