DENİZLİ’de taraftar grupları arasındaki 1 kişinin öldüğü, 14 kişinin yaralandığı hesaplaşma kamuoyunu sarsarken, Vali Abdülkadir Demir ile Denizlispor Başkanı Mehmet Özsoy, 'sağduyu' çağrısında bulundu. İki taraftar grubu arasında kitlesel bir kavga olmadığını belirten Vali Demir, "Olay şahsi bir olaydır. Savcılık gerekli soruşturmayı sürdürüyor. Biz de devlet olarak olumsuz bir gelişme olursa seyirci olmayız" derken, Denizlispor Başkanı Mehmet Özsoy da "Hayatta en önemli değer, insan hayatıdır. Bu ölüm olayı olacağına keşke küme düşseydik. Caimamız kenetlenmelidir" diye konuştu.
PTT 1. Lig takımlarından Denizlispor’un geçen cumartesi günü Kütahya Dumlupınar Stadı’nda, Tavşanlı Linyitspor ile oynayıp, 2-1’lik skorla galip geldiği maça otobüs kaldıran Denizlili iki taraftar grubu 'Yeşil Cephe' ve '57 Gençlik' arasında Kütahya’da gerginlik çıktı. İddiaya göre, Yeşil Cephe üyesi bir taraftar, 57 Gençlik taraftar grubu tarafından dövüldü. İki taraftar grubu maçtan sonra kendi otobüsleriyle Denizli’ye döndü. Yeşil Cephe taraftar grubunun önde gelen isimleri olayı konuşmak için 57 Gençlik Grubu’nun Denizli Atatürk Stadı’nda bulunan taraftar grubu binasına gitmesi üzerine iki grup arasında tartışma yeniden alevlendi ve silahlı kavgaya dönüştü. İki pompalı tüfeğin kullanıldığı silahlı kavgada, Yeşil Cephe taraftar grubu liderlerinden Fatih Eroğlu (35) ağır yaralı olarak kaldırıldığı Denizli Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi, çoğu hafif 14 kişi de yaralandı.
'BİREYSEL HESAPLAŞMA'
Taraftarların arasındaki kanlı kavga kamuoyunu sarsarken, Denizli Valisi Abdülkadir Demir ve Denizlispor Başkanı Mehmet Özsoy’dan, 'sağduyu' çağrısı geldi. Vali Demir, "Olayı enine boyuna araştırdık. Kitlesel bir olay değil. Bireysel bir hesaplaşma sonucu cinayet işlenmiş. Olayı Denizlispor taraftarına maletmemek gerekiyor. Fair-play konusunda Türkiye’ye örnek olmuş olan Denizlispor camiasının ismi asla lekelenmesin. Savcılık gerekli soruşturmaları sürdürüyor. Biz de devlet olarak üstümüze düşeni yapıyoruz. Ölen kişiye Allah rahmet eylesin. Ölen ve öldürdüğü iddia edilen kişinin, olay esnasında orada olan taraftarların da aileleriyle teker teker görüşüldü. Kentin akil insanlarıyla sabahlara kadar bu olayları görüyoruz. Kentte olaylar nedeniyle büyük bir gerilim olduğu iddiaları yalan. Suçlular cezasını çeker, olayı Denizlispor taraftarlarına kimse maletmesin. Herkes sağduyulu olsun" diye konuştu.
Denizli Valiliği’nin bu sabah yaptığı Asayiş Toplantısı’nın da ana gündem maddesini, yaşanan kanlı taraftar hesaplaşması oluturdu. Vali Demir, Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Denizli İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ferdi Korkmaz ile uzun süre görüştü. Denizlispor’un hafta sonu Fethiyespor ile oynayacağı lig maçında olayların tribünlere sıçramaması için alınacak önlemler ele alındı.
Bu arada, olay sırasında 57 Gençlik Taraftar Grubu içinde 1, Yeşil Cephe Taraftar Grubu içinde de izinden gelen 2 askerin bulunduğu öğrenildi. Müşteki ve tanık olan askerlerin Denizli 11. Motorlu Piyade Tugayı’nda gözetim altında tutulduğu öğrenildi.
'KEŞKE KÜME DÜŞSEYDİK'
Denizlispor Başkanı Mehmet Özsoy, bir kişinin burnunun kanamasının bile sporda yerinin olmadığını vurgulayıp, "Hayatta en önemli değer, insan hayatıdır. Bu ölüm olayı olacağına keşke küme düşseydik. Çok üzgünüz. Ölen taraftarımıza Allah rahmet eylesin. Olaylar Denizlispor Kulübü’nün dışında gelişmiştir. Bu acı olay herkese ders olsun. Aldığımız galibiyete bile sevinemedik. Türkiye bizi konuşuyor. Bu manzadan dolayı spor adamı olarak utanıyorum. Camiamız acı olaydan ders çıkarıp kenetlenmelidir" diye konuştu.
'ÜÇ KURŞUN YEMEZSEM OTOBÜSTEN İNMEYİN'
Bu arada, olaya tanık olduğunu söyleyen bir kişi sosyal paylaşım sitesinde, gördüklerini paylaştı. Görgü tanığı paylaşımında, olayda hayatını kaybeden Fatih Eroğlu’nun, 57 Gençlik Taraftar Grubu lideri ile görüşmeye giderken, "Ben üç kurşun yemezsem otobüsten inmeyin" dediğini yazdı. Görgü tanığı, şunları anlattı:
"Yeşil Cephe Taraftar Grubu içersinde yer almaktayım. Tavşanlı Linyit deplasmanında taraftar grupları arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Bazı taraftarlarımız saldırıya uğradı. Maçtan sonra Denizli’ye geldik. Tribün liderimiz Fatih Eroğlu, 'Tek ben gideceğim, konuşacağım. Ben 3 kurşun yiyip yıkılmadan otobüsten inmeyin' dedi. Atatürk Stadı yanında otobüsümüz durdu. Fatih Eroğlu, otobüsten iner inmez 5-6 kişi yanından ayrılmadan arkasından yürüdü. İlk patlama sesi geldi, hepimiz Fatih abinin olduğu yöne koştuk. Silah sesiydi. Arkası kesilmedi. 30 elden fazla ateş edildi. Yaklaşık 6-7 kişilerdi. Fatih abi yere düştü biz 'Ambulans' diye bağırırken, yaralı olduğunu bağıra bağıra söylerken, silah sesleri durmadı, ateş açmaya devam ettiler. Bu sırada Fatih abinin üzerine kapanan ve etrafında olan 30-40 kişiye saçmalar isabet etti. Özellikle yüzlere isabet etmesi ise ne kadar acımasız olduklarını gösterdi. Sonuç olarak hastaneye kaldırılan Yeşil Cephe tribün liderini kaybettik. Daha önce bu saldırının haberdarı olabilecek fotoğraflar paylaşılmış gerekli kişilere iletilse de bir önlem alınmamıştır. 10 dakika önce hastaneden geldim. Yeşil Cephe taraftarı Fatih abisinin yanındaydı. Benim eve gelmemin sebebi olayların gerçeğini sizlere anlatmaktır. Başımız sağolsun."