Okmeydanı Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği'ne bağlı bir grup, Haliç Kongre Merkezi önünde yapmak istediği basın açıklaması polis engeline takıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen 'Tapu Dağıtım Töreni' nedeniyle hazırladıkları basın açıklamasını Haliç Kongre Merkezi önünde yapmak isteyen yaklaşık 20 kişilik grup ile polis arasında adeta köşe kapmaca yaşandı.
Okmeydanı Şark Kahvesi önünde toplanan ve 'Evimize karşı ev istiyoruz', 'Barınma hakkımız engellenemez' yazılı dövizler taşıyan grup buradan Haliç Kongre Merkezi'ne doğru yürüyüşüne polis izin vermedi. 'AKREP' YOLU KESTİ
Gruptakiler bunun üzerine tören alanına Beyoğlu Belediyesi tarafından tahsis edilen ve vatandaşları taşımak için bekleyen bir midibüse bindi. Grubun midibüse binmesi üzerine, polisin uyarısıyla binenler aşağıya indirildi. Okmeydanı Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkan Yardımcısı Rasim Karakuş midibüsten indirilmeleriyle ilgili olarak gazetecilere, "Haliç Kongre Merkezi'ne gidip orada Başbakanımıza sorunlarımızı duyurmaya çalışacağız ancak polis müdahale etti. Bu otobüsler vatandaşları Haliç'e götürüyor. Biz basın açıklaması yapacağız diye bizi otobüse almıyorlar" diye konuştu. Haliç Kongre Merkezi'ne gitmekten vazgeçmeyen grup, bu kez de toplu olarak özel halk otobüsüne bindi. Kısa bir süre yolunda ilerleyen halk otobüsünün önü polisin akrep araçlarıyla kesildi. Otobüse binen Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı bir polis müdürü grubu kararlarından vazgeçirmek istedi. Basın açıklaması yapmak isteyen grubun geri adım atmayarak otobüsten inmemeleri üzerine polis müdürü ve bazı polisler otobüste kalmaya karar verdi. Akreplerin yolu açmasıyla halk otobüsü yoluna devam etti. Otobüsün içinde bulunan grup ve polisler, akrep ve polis araçlarının eşliğinde Halıcıoğlu durağında aşağıya indiler. Polis ile gruptakiler arasında burada yapılan görüşmeler sonucunda basın açıklamasının Halıcıoğlu Askerlik Daire Başkanlığı yanında yapılmasına karar verildi. Grup burada 'Yüksek fiyatlı tapu değil, evimize karşı ev istiyoruz' yazılı pankart açtı. "BU KADAR GÜVENLİĞE VE ENGELE NE GEREK VAR"
Basın açıklamasının polis tarafından engellenmesine tepki gösteren Rasim Karakuş "İnsanlar seslerini duyurmak için bulundukları yerlerde açıklama yaparlar. Bizim yapmak istediğimiz açıklama için onlarca engelle karşılaştık. Biz Okmeydanı'nda yaşayan vatandaşlar olarak sorunlarımızı başbakana iletmek istiyoruz. Bundan korkulacak, bu kadar güvenliğe ve engele ne gerek var?" dedi. Uzun süre mücadele verdikleri basın açıklamasını da grup adına Rasim Karakuş, okudu. Açıklamada, "Bugün Haliç Kongre Merkezi'nde Başbakan belediyenin önceden belirlediği parası olan az sayıda kişiye sembolik olarak tapu verecektir. Oysa dağıtılan fahiş fiyatlı ve göstermelik tapular, bizim barınma sorunumuz çözmemekte, daha da karmaşık hale getirerek, yeni sorunlar yaratmakta ve magduriyetimize yol açmaktadır" ifadelerine yer verildi.
Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı. Grubun dağılması sırasında tören alanına vatandaşları taşıyan bir mibidüste bulunanlar grup tarafından ellerindeki dövizler gösterilerek protesto edildi.