İZMİR’deki Ege Üniversitesi Hastanesi’nde 'Omen Sendromu' rahatsızlığı tedavisi gören ve yapılan ilik naklinin ardından bu gece yaşamını yitiren 7 aylık Talha Çelebi bebek, gözyaşları içinde Aydın’ın İncirliova İlçesi’nde son yolcuğuna uğurlandı.
Aydın’da dünyaya geldikten 34 gün sonra yüzünde ve vücudunda kızarıklıklar çıkan ve hastalanan Talha bebeğe, Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nde 'Omen Sendromu' teşhisi konularak ilik nakli yapılmasına karar verildi. 50 binde bir kişide görülen “omen sendromu' hastası 7 aylık Talha bebek için ailesi, sosyal medyadan bağış çağrıları yaptı. Dünyadaki kemik iliği bankalarından yapılan araştırmalar sonrasında ABD’de 3 donör ile 1 kordon kanı, uygunluk gösterdi. Gerekli testlerin tamamlanmasıyla da ilik, Türkiye’ye getirildi. Talha bebek ise onkoloji servisinde nakil hazırlığı için özel odaya alındı. Kemoterapi tedavisinin adından önümüzdeki hafta yapılması planlanan ilik nakli, Talha bebeğin sağlık durumunun kötüye gitmesi üzerine erkene alındı. Dün saat 17.00’de başlayan operasyon 17.30’da son buldu. Özel odada tedavisi süren Talha bebeğin sağlık durumu, çoklu organ yetmezliğine bağlı olarak kötüleşti. Yaşam Destek Ünitesi’ne bağlı yaşam savaşı veren Talha bebek, bugün saat 03.00 sıralarında yaşamını yitirdi. Talha bebeğin ölüm haberi başta yakınları olmak üzere herkesi üzüntüye boğdu.
Talha bebeğin yakınları tarafından hastane morgundan alınan cenazesi, bugün öğlende, Aydın’ın İncirliova İlçesi Dereağzı Köyü’ne getirildi. Buradaki köy camisinde öğlende kılınan namazın ardından Talha bebek, Derağzı Mezarlığı’nda babasının kolları arasında, gözyaşları içinde toprağa verildi.

CU(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)