Taksim Meydanı ve Taksim'e çıkan caddeler, gece saatlerinden itibaren demir polis bariyerlerle kademeli olarak kapatıldı.

İstanbul Valiliği'nin yaptığı açıklamayla Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs kutlamasına yasaklanmasının ardından, günler öncesinden Taksim ve çevresine getirilen demir polis bariyerleri, saat 00.30'dan itibaren belirlenen noktalara kurulmaya başlandı. Görevliler önce Taksim Cumhuriyet Anıtı ve çevresini kapattı. İlerleyen saatlerde de kademeli olarak Taksim Meydanı ve Taksim'e çıkan yollara bariyerler kuruldu. Anıtın kapatıldığını gören bazı vatandaşlar, anıt önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Öte yandan Taksim ve çevresinde 1 Mayıs'ta görev alacak personel için, bölgeye seyyar tuvaletler konuldu.

TURNİKELERE BANT ÇEKİLDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 1 Mayıs nedeniyle daha önceden belirlediği ulaşım tedbirleri kapsamında, bazı metrobüs ve metro duraklarının turnikelerine şerit çekildi.

TOMALAR KONUŞLANDIRILDI

Güvenlik önlemlerinin alınacağı bölgelere de, gece saatlerinden itibaren 'akrep' diye tabir edilen zırhlı polis araçları ile TOMA'lar görev yerlerine konuşlandırıldı.

HK(İY) (FOTOĞRAFLI)