Enver ALAS/İSTANBUL, () 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim ve civarında güvenlik önlemleri nedeniyle alınan tedbirler turistlerin zor anlar yaşamasına neden oldu. Otellerinden çıkarak İstanbul'un tarihi ve kültürel yerlerini gezmek isteyen yerli ve yabancı turistler, ulaşım sıkıntısı yaşadı.
İstanbul Valiliği'nin Taksim'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlamalarına izin verilmeyeceğini açıklamasıyla alınan önlemler kapsamında ulaşımda kısıtlamaya gidildi. Metro, otobüs, vapur gibi birçok ulaşım seferi iptal edilirken Taksim'e çıkan bütün yollar da yaya trafiğine kapatılması Taksim ve civarındaki otellerde konaklayan turistleri olumsuz etkiledi. Özellikle İstanbul'un tarihi ve kültürel yerlerini gezmek için Talimhane bölgesindeki otellerinden çıkan turistlerin ulaşım sıkıntısı yaşadıkları görüldü.
Almanya'dan bir haftalığına İstanbul'a gelen Şevki Turhal ve Angelica Zeller Turhal çifti alınan yoğun güvenlik önlemlerine tepki gösterdi. İstanbul'u özgürce gezemediklerini söyleyen Şevki Turhal, "Bir haftalığına eşimle birlikte tatile geldik. 1 Mayıs'a bu şekilde denk geleceğini bilseydik Türkiye'ye gelmezdik. Bugün planımız Taksim ve çevresini gezmekti. Ancak hiçbir yere gidemiyoruz" diye konuştu.  Turhal'ın eşi Angelica Zeller Turhal da "1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü Avrupa'da bayram gibi kutlanıyor. Ancak İstanbul'da bunun esintisi bile yok" dedi.

Yunanistan'dan gelen ve Adalar'ı ziyaret etmek isteyen bir turist kafilesi ise tur otobüsünün otele gelememesi nedeniyle zor anlar yaşadı. Yunanlı kafile Kabataş İskelesi'ne gitmek için Cumhuriyet Caddesi üzerinden Harbiye'ye gelerek buradan da Kabataş'a yürümek zorunda kaldı.
Öte yandan alınan güvenlik önlemleri çerçevesinde Dolapdere'den Harbiye Askeri Müzesi ile Divan Oteli arasındaki Cumhuriyet Caddesi'ne çıkan tüm ara sokakların bariyerlerle kapatılması dikkat çekti. Ayrıca cadde üzerindeki çok sayıda esnafın kepenk kapattığı, çalışan vatandaşların da güvenlik noktalarında kimlik göstererek iş yerlerine gittikleri görüldü. 

EA (MK)