ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi İmrahor Köyü'nde oturan 42 yaşındaki Ömer Yıldırım, çürüyen bütün dişlerini çektirdikten sonra yerine takma diş yaptırdı. Köy halkı bunun üzerine Ömer Yıldırım'a yeni diş çıkaran çocuklar için yapılan 'diş dirgidi' düğünü yaptı.
İmrahor Köyü Çağıllık Mahallesi'nde oturan Ömer Yıldırım'ın bütün dişleri çürüdü. Yemek yemekte zorlanan Yıldırım, dişlerini çektirerek yerine takma diş yaptırdı. Yeni dişlerine kavuşan Ömer Yıldırım'a, köy halkı 'hayırlı olsun' demek için yeni diş çıkaran çocuklar için yapılan 'diş dirgidi' düğünü yapmaya karar verdi. Datköy Ramazan Karabağır İlköğretim Okulu'nun bahçesinde gerçekleştirilen diş dirgidi için ilk olarak Ömer Yıldırım, faytonla davul eşliğinde köyde gezdirildi. Köy sakinleri araçlarla konvoy oluşturarak Ömer Yıldırım'a eşlik etti.
TÖRENLE DİŞLERİNİ TAKTI
Fayton gezisinin ardından düğünün yapıldığı okul bahçesine gelen Ömer Yıldırım, gelen misafirleri karşıladı. Ömer Yıldırım, yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı diş dirgidinde yeni yaptırdığı takma dişlerini Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin Karaceliloğlu'nun elinden alarak taktı.
Dişlerinin tamamen çürüdüğünü ve ağzında hiç diş kalmadığını belirten Ömer Yıldırım, "Hepsini çektirip yeni diş yaptırdım. Köydeki gençler yeni diş yaptırdığım için güzel bir diş düğünü yapalım dedi. Tüm köylüler bana destek oldu. Toplanan buğday kaynatılarak dirgit yapıldı ve misafirlere ikram edildi" dedi.
DOĞDUĞUMDA YAPILMAMIŞ
Diş buğdayının (diş dirgidi), bebeğin ilk çıkan dişini kutlamak amacıyla gerçekleştirilen çok eski bir gelenek olduğunu belirten Yıldırım, "Bu gelenek benim için 42 yıllık bir gecikmeyle yapıldı. Doğduğumda yapılmamış. Köy gençleri dişler yeniden yapıldığı için düğün yapılması için baskı yaptı. Ben de kabul ederek dişlerin sağlam olması ve rızkının bol olması için bu tür bir organize yaptık" diye konuştu.