IĞDIR'ın Aralık ilçesinde bakkal Fikret Kumtepe, çocukları sevindirmek için bulduğu tahta parçalarından 55 değişik oyuncak yaptı.
Aralık ilçesinde 30 yıldır esnaf olan evli ve 3 çocuk babası Fikret Kumtepe, boş zamanlarında tahta parçalarından yaptığı oyuncakları sergiledi. Otomobil, helikopter, uçak, motosiklet, kağnı gibi ahşap oyuncaklar yapan Kumtepe Iğdır'da Atatürk Caddesi Zübeyde Hanım Bulvarı'nda sergi açtı. Serginin açılışına Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen, HDP'li Belediye Başkanı Murat Yikit, İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, kaymakamlar ve belediye başkanları katıldı. Sergiyi gezmeye gelenlere boş durmayı sevmediğini belirten Fikret Kumtepe, şunları söyledi:
"Müşteri olmadığı zaman bulduğum bir tahta parçasından bıçakla oyuncaklar yapmaya başladım. Çocukları sevindirmek için başladım, sonra bir tutku oldu. Büyükler de beğenmeye başladı. Orjinaline birebir benzeyen 55 değişik ürünü 4 yılda yaptım. Çok büyük ilgi gördü. Bir kez gördüğüm helikoptere motor bile taktım, uçuyor. Bu işe başlarken küçük oğlumla pazarlık yaptık. Hiçbirine el sürmeme sözü verdi. Ben çok istediği oyuncak olursa dükkandan veriyorum. O benim yaptıklamarımı sadece seyrediyor. Hayallerimin dakikalar içinde yıkılmasını istemedim. Çünkü çocuk günlerce emek verdiğim oyuncağı birkaç dakika içinde bozuyor ya da kırıyor. "

FOTOĞRAFLI