Bahri KARATAŞ İZMİR ()- İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'nde, restorandaki oyun parkında oynayan bir kız çocuğunu taciz ettiği önesürülen 41 yaşındaki A.S., linç edilmek istendi. Polisin kurtardığı A.S. sevkedildiği Adliye'de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olay, geçtiğimiz Perşembe günü, saat 20.40 sıralarında, Bostanlı Vapur İskelesi yanında bulunan Deniz Park restoranda meydana geldi. İddiaya göre, restoran önünde önce dolaşan, ardından da çocuk oyun parkına giden, başında şapka, omuzunda askılı çanta taşıyan erkek, burada oynayan çocuklardan 11 yaşındaki kız çocuğunu çantasından çıkardığı sakızı gösterip yanına çağırdı. Oyun alanın yanındaki çitin olduğu yere götürdüğü kız çocuğu ile çok kısa süre kalan zanlı, başka bir çocuğu da çağırmak istedi. Bu sırada restoran sahibi Zeyid Uran durumu farkedince iki çocuğun babalarına haber verdi. Kalabalık grubun geldiğini gören zanlı karanlıkta kaçıp izini kaybettirdi. Zanlının işyerine girerken ve çocuğu ağaçlık alana götürüşünü işyeri güvenlik kamerası saniye saniye görüntüledi.

Olayın peşini bırakmayan işyeri sahibi Zeyid Uran, otobüs duraklarında zanlıyı vatandaş arasında beklerken gördü. Uran'ın yanına yaklaştığını fark eden zanlı, kaçmaya başladı. Beşikçioğlu camii önünde kovalamaca sonucu zanlı vatandaşlar tarafından yakalanıp, linç edilmek istendi. Polis, linç edilmek istenen zanlıyı vatandaşın elinden alıp karakola götürdü. Adının A.S. olduğu öğrenilen zanlının üniversite mezunu olduğu belirtildi. Kız çocuğu pedagog eşliğinde ifade verdi. Zanlı, A.S., ise suçlamaları kabul etmedi.

Zeyid Uran da karakola gidip zanlı A.S.'den şikayetçi oldu. Uran, “Kızlarım yanıma koşarak geldi. Erkek bir kişinin kız çocuğunu alıp, ağaçlık alana götürdüğünü söyledi. Biz de orucumuzu açıyorduk. Arkadaşlarımla kalkıp adamı aramaya gittik. Bizi görünce kaçtı. Otobüs durağında beklerken gördüm. Çocuklara da teyit ettirdim. Beni görünce kaçmaya başladı. Caminin orada kovalamaca sonucu yakaladık. Polis, gelip elimizden aldı. Bugüne kadar işyerimde böyle bir olay hiç meydana gelmemişti" dedi.

Zanlı A.S., tedavisinin ardından ifadesi alındı ve sevk edildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Zeyid Uran, zanlının serbest bırakılmasına da tepki gösterdi.

FOTOĞRAFLI