ÇANAKKALE’nin Bayramiç İlçesi Kurşunlu Köyü’nde açılacak feldspat madeni ve yol çalışması için ormanlık alandaki ağaç kesimlerine karşı sürdürdüğü açlık grevinin 11’inci gününde fenalaşarak hastaneye kaldırılan 58 yaşındaki Bülent Özüren, taburcu olur olmaz yeniden greve başladı.
Kurşunlu Köyü’ne yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki Killiktepe Mevkii’nde, özel bir firma tarafından işletilecek feldspat madeni ve madene ulaşımı sağlayacak yol için ağaç kesimlerine karşı başlattığı açlık grevinin 11’inci gününde dün fenalaşan Bülent Özüren, Bayramiç Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede serum tedavisi uygulanan Bülent Özüren, taburcu olur olmaz yeniden Kurşunlu Köyü’ne gitti ve doktorların tüm uyarılarına rağmen açlık grevine devam etme kararı aldı.
KENDİNİ YAKACAK
Eyleminde kararlı olduğunu söyleyen Bülent Özüren, “Şimdi iyiyim. Eylemimi sürdüreceğim. 7 Kasım Perşembe günü yetkililerin gelip ruhsat verdikleri madenin köyümüzle mesafesini görüp durumu tekrar değerlendirmemeleri halinde kendimi yakacağımı söylemiştim. Bu konuda da kararlıyım. Yarın bütün yetkililerin insan hayatına ne kadar önem verdiklerinin bir imtihanı olacak” dedi.