Şahismail GEZİCİ / ELAZIĞ, () - ELAZIĞ Balakgazi Anadolu Lisesi'nde Fatih Projesi kapsamında 9'uncu sınıflara dağıtılan tablet bilgisayarların, iki gün sonra devamsız, okulu bırakması muhtemel öğrencilerden toplatılacağı yerde tüm öğrencilerden toplatıldığı ortaya çıktı. Okul yönetimi, devamsız ve okulu bırakması muhtemel öğrencilerin psikolojilerinin bozulmaması için tüm öğrencilerden tbletlerin toplandığını savundu. 
Elazığ Balakgazi Anadolu Lisesi'nde Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) projesi kapsamında öğrencilere sezon başında tablet bilgisayarlar dağıtıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nden okullara 25 Mart 2014 tarihinde gönderilen yazıda, tablet dağıtılan illerden özellikle kendilerine devamsızlığı yüksek, okulu bırakması muhtemel 9'uncu sınıf öğrencilerinin de bilgisayar alıp almayacağının sorulduğu belirterek şöyle denildi:
"Bu kapsamda öğrencilerden devam oranı düşük olup, okulu bırakması, sınıf tekrarı muhtemel öğrencilere ve örgün öğrenimden çeşitli nedenlerle uzaklaşarak açık öğretim lisesine devam edecek öğrencilere tablet bilgisayar verilmemesi ve bu tablet bilgisayarların yedek okullarda tutulması idaremizce uygun görülmüştür."
TÜM ÖĞRENCİLERDEN TOPLANDI
Yazının Balakazi Anadolu Lisesi'ne ulaşmasının ardından 9'uncu sınıflardaki öğrencilere dağıtılan tüm tablet bilgisayarlar okul yönetimi tarafından toplandı. Okulda, bazı devamsız ve başarı oranı düşük olan öğrencilerin bulunduğunu belirtilerek, sadece bu öğrencilerden bilgisayarları toplamaları halinde arkadaşlarının içerisinde psikolojilerinin bozulacağını düşünülerek, bu öğrencilerin psikolojilerinin bozulmaması için tüm öğrencilerden tabletleri topladıkları belirtildi.
Lisede tablet bilgisalarların toplatıldığı yönünde basında haberlerin çıkması üzerine yetkililer, tabletlerin bugünden itibaren yeniden öğrencilere dağıtılacağını söyledi.
ŞG(GG/COŞ) (FOTOĞRAFLI)