EDİRNE’nin 80 haneli Köşen Köyü’nde yaşayan İnce çiftinin evine 3 kadın akrabası ile birlikte konuk olan Suudi Arabistan Prensi Turki Bin Talal Bin Abdulaziz Al Saud, burada krallar gibi ağırlandı. İnce çifti ve köydeki kadınlar hazırladıkları yemeklerle prens ve yanındakilere ziyafet çekti.
Osmanlı tarihine meraklı olduğu bilinen Prens Turki Bin Talal Bin Abdulaziz Al Saud, yanındaki 3 kadın akrabası ile birlikte helikopterle Osmanlı İmparatorluğu’na 92 yıl başkentlik yapan Edirne'ye geldi. Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi’ndeki helikopter pistine inen Prens Turki Bin Talal Bin Abdulaziz Al Saud'u, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu karşıladı. Ardından prens ve yanındakiler, Köşen Köyü’nde gitti ve burada 1949 yılında yapılan Ümmügülsüm ve Sevdik İnce çiftinin tek katlı evinde ağırlandı. Prens ev sahibi çift ile tanıştıktan sonra eve girdi.
KÖY HALKI SEFERBER OLDU
Prens Turki Bin Talal Bin Abdulaziz Al Saud'un evlerine geleceğini öğrenince heyecanlanan İnce çifti, komşularının yardımıyla hemen hazırlıklara başladı. Köylü kadınlar, bahçede kurulan masada hemen hamur açıp yemek yaptı. Hazırlanan sofrada konuklara domates çorbası, menemen, mantı, katmer, çeşitli börekler, kek, turşu, ayran ve tatlı ikram edildi.
Yemeğin ardından Prens Turki Bin Talal Bin Abdulaziz Al Saud'un yanındaki 3 kadın, ev sahibi Ümmügülsüm İnce'nin kullandığı traktörle köyü gezdi. Prens de cep telefonuyla traktördeki kadınların fotoğrafını çekti.
Çok iyi ağırlandığını ve harika yemekler yediğini söyleyen Prens Turki Bin Talal Bin Abdulaziz Al Saud, "Hem mutluyum, hem de üzgünüm, iki duyguyu bir arada yaşıyorum" dedikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü:
"Üzgün olduğum taraf şu; birlikte o kadar çok ortak yönümüz var,ama bunu bir aktifleştiremiyoruz. Mutluyum, çünkü burada genel olarak İslamın bir araya gelmesi bunun getirdiği mutluluk ve çevre ve insanının güzelliği var. Özellikle Türkiye’yi konuksever olarak biliyoruz. Geliş amacım buradaki kırsal kesimleri görmek ve burada yaşayanlarla sohbet etmek. Ayrıca tarihi yerleri de gezeceğim. Dün İstanbul’da Galatasaray- Karabükspor maçını izledim. Bugün de buraya geldim. Ama buraya gelmek beni çok fazla heyecanlandırdı. Köy yemeği yedik, buraya konuk olduk. Çok güzel ağırlandık.Türkiye’ye 4 gün önce geldim, 4 gün daha kaldıktan sonra döneceğim."
Prens Turki Bin Talal Bin Abdulaziz Al Saud'u ağırlamaktan sonra derece memnun olduklarını belirten Edirne Belediye Başkan yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, evlerini açan İnce çiftine ise teşekkür etti.
Ziyaretten sabah haberleri olduğunu belirten Ümmügülsüm ve Sevdik İnce çifti, “Prens köydeki en eski ev bizim olduğu için burayı ziyaret etmek istemiş. Biz de komşularımızın da yardımıyla en iyi şekilde ağırlamaya çalıştık. Kendisi de çok mutlu olduğunu söyledi" dedi.
Köylülerle birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Prens Turki Bin Talal Bin Abdulaziz Al Saud, Edirne’nin tarihi yerlerini gezdikten sonra kentten ayrılacak.