Yaprak KARADENİZ/İSTANBUL, () "Platform Siyah" üyesi bir grup, Sütaş işçilerine destek olmak amacıyla Sütaş'ın Ataşehir'deki binası önünde basın açıklaması yaptı.
 Muharrem Yılmaz'ın TÜSİAD Başkanlığı'ndan istifasını yeterli görmeyen "Platform Siyah" üyesi yaklaşık 20 kişi, Sütaş fabrikasında haksız gerekçelerle işten çıkarıldığını iddia ettikleri çalışanlara destek için Yılmaz'ın sahibi olduğu Sütaş'ın Ataşehir'de bulunan Genel Müdürlük Binası önünde toplandı.
İşten çıkarılan işçilerin haklarının iade edilip işe geri alınmalarını, işçilerin maddî manevî tazminatlarının ödenmesini ve yapılan saygısızlıktan dolayı özür dilenmesini talep eden grup basın açıklamasında şöyle denildi:

 “Her fırsatta 'işçi hakları, emeğe saygı' gibi koca koca lâflar edenler bugün gösterdiler ki, ezberden konuşmuşlar ve işçilerin sendikal haklarını ellerinden almaya kalkmışlardır. Ağızlarından çıkan kelimelerin, aslında yaptıklarının ve yapacaklarının tam aksi tutumlar olduğunu ve olacağını bugün takındıkları insanlık dışı bir şekilde göstermişlerdir. İşçileri engellemek için gıda fabrikasının önüne hayvan pisliği döktürenler, rezilliklerini yine kendilerine zarar verdikleri için kendileri temizlemek zorunda kalmışlardır."

Platform Siyah üyesi Mustafa Sonar'ın okuduğu basın açıklamasının ardından, grup, “ellerindeki lokumları, Muharrem Yılmaz'a iletilmek üzere güvenlik görevlilerine bıraktıktan sonra eylemine son verdi.

YK (MK) (FOTOĞRAF)