ISPARTA'nın Bozanönü Köyü'nün içme suyunu karşılayan sondajın elektriği, faturası ödenmediği için kesildi. Susuz kalan köylüler, toplanan paranın muhtar tarafından başka yerlere harcandığını iddia ederek şikayetçi oldu.

Bozanönü Köyü'nde oturan bir grup vatandaş, köye içme suyu sağlayan sondajın elektriğinin kesilmesi üzerine Isparta Valiliği önünde eylem yaptı. Köy Muhtarı Ömer Sivrikaya'nın elektrik faturasının ödenmesi için topladığı parayı amacının dışında kullandığını iddia eden vatandaşlar, muhtar hakkında valiliğe şikayette bulundu.

'PARAYI YEDİ' İDDİASI

Köylüler adına konuşan Fatih Başbuğa, elektriğin kesilmesi nedeniyle 4 gündür köye su verilmediğini söyledi. Köy muhtarı Ömer Sivrikaya'nın faturaların ödenmesi için toplanan parayı harcadığını ve faturayı yatırmadığını belirten Başbuğa, "Benzer durum daha öncede yaşandı. Valiliğe şikayette bulunduk. Muhtara uyarı geldi. Şu an yine aynı sorunu yaşıyoruz" dedi.

'HEP AYNI SORUN'

Köy sakinlerinden Rıza Kütük ise 4 yıldır sürekli aynı sorunu yaşadıklarını söyledi. Geçen yıl suların kesilmesi nedeniyle cenazeleri dahi tankerle getirilen suyla yıkamak zorunda kaldıklarını hatırlatan Rıza Kütük, "Soruna kalıcı şekilde çözüm bulunmasını istiyoruz. 4 gündür köye su verilmiyor. Daha kaç gün susuz kalacağımız ise meçhul" diye konuştu.

'PARAYI ÖDEDİM'

Bozanönü Köyü Muhtarı Ömer Sivrikaya ise iddialar üzerine yaptığı açıklamada, su parasının özelleştirme şirketi tarafından toplandığını belirtti. Elektrik borcunun toplam 31 bin TL olduğunu, kendisinin 24 bin TL'sini ödediğini vurgulayan Sivirikaya, "Geriye kalan parayla arızalanan su aktarım pompası değiştirildi. Isparta Valiliğine bütün evrakları verdim. Ödeme yaptığım faturaları beyan ettim. Bazı köy sakinleri ödeme yapmadı. Ben elektrikleri açtırarak yeniden su verilmesini sağladım. Ancak ödeme yapmayanların bir an öce borcunu ödemesi gerekiyor, aksi halde icra yoluna gidilecek" dedi. (FOTOĞRAFLI)