İZMİR'in Tire İlçesi'nde, yolun karşısına geçen sürünün arasına kamyon daldı. Kazada, 31 koyun telef oldu.
Kaza, dün akşam saatlerinde, Fatih Sultan Mehmet çevreyolu üzerinde meydana geldi. 40 yaşındaki Özkan Yazıcı, yolun karşısındaki ağıla koyunlarını geçirmeye başladı. Bu sırada sürünün arasına 49 yaşındaki Ramazan Rüştü Geçergün'ün yönetimindeki 35 TK 53 plakalı özel bir su firmasına ait kamyon daldı. Kazada 31 koyun telef oldu. Aşırı hızlı olduğu belirtilen kamyon şoförü gözaltına alındı. Yapılan kontrolde alkolsüz olduğu belirlenen kamyon şoförü Geçergün'ün ifadesinde, koyunların bir anda karşısına çıktığını ve fark edemediğini söylediği belirtildi.
Sürünün sahibi Özkan Yazıcı, "Yaklaşık 5 aydır sürümü bu yoldan karşıdan karşıya geçiriyorum. Bu gün ise yolda tüm güvenlik önlemlerini alarak, annem ve babamın yardımıyla sürüyü karşıya geçirmeye başladım. Ödemiş'ten gelen kamyon bir anda karşımda belirdi. Elimdeki çuvalı sallayıp, şoförü uyarmama rağmen, ne yaptıysam o beni bir türlü görmedi. Sürücü, şoför mahallinden kafasını dışarıya çıkarmış, şarkı söylüyordu. Her şey bir anda oldu. Hayvanlarımın çoğu gebeydi. Zararım 15- 20 bin lira arasında" dedi.
Uzunca bir süre trafiğe kapanan çevre yolu ise telef olan koyunların kaldırılıp, yolun tazyikli suyla yıkanmasının ardından trafiğe açıldı.

KK(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)