ERZURUM Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kış lastiği takmayan ve emniyet kemeri yerine uyarıyı kesmek için toka takan sürücüleri uyardı.
Bölge Trafik Müdürlüğü önünde Kars ve Ağrı yönlerinden gelen taşıtları durduran polis, lastikleri tek tek kontrol etti. Kış lastiği takanlara teşekkür eden polis, takmayanlara  uyarı yazısı verdi. Polis, kış lastiği denetimi sırasında emniyet kemeri yerine toka kullanan sürücüleri "Kemeri arkanızdan değil önünüzden takarak, hayata tutunun" diyerek uyardı.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 2012 yılında yayımlanan yönetmeliğe göre 1 Aralık'tan itibaren kış lastiği uygulamasının başladığı belirten yetkililer, sürücüleri durdurarak uyarı ve kontrollerde bulunduklarını hatırlatırken, şunları söyledi:
"Hava sıcaklığı 7 derecenin altına düştükten sonra, yazlık lastik sert olduğu için daha da sertleşiyor ve yol tutuşu azalıyor. Bu trafik güvenliğini etkiliyor. Bundan dolayı 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında, kar yağışı olmasa bile trafik güvenliği ve yol tutuşunu sağlamak için kış lastiği zorunluluğu var. Ticari amaçla yük ve yolcu taşımacılığı yapan otobüs, minibüs, kamyon, kamyonet ve TIR'larda, kış lastiği zorunlu. Kışlık lastiği takan sürücü hem kendi canı hemde karşısındakini korumuş olacak. Kar lastiği uygulamasında emniyet kemerinin sesli uyarı yapmasını önlemek için toka takanları da uyardık."