Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS, () - İNSAN Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Deniz Feneri Derneği tarafından 'Sana İhtiyacım Var' kampanyası kapsamında çeşitli illerden toplanan 13 TIR'lık yardım malzemesi, Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçerek, iç karışıklığın sürdüğü Suriye’ye gönderildi.
İHH ve Deniz Feneri Derneği, yurdun çeşitli illerinde başlattığı 'Sana İhtiyacım Var' kampanyası kapsamında 13 TIR'lık yardım malzemesi topladı. Malzemelerin yüklüdiği TIR'lar, bugün Suriye'ye açılan Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'na geldi. Uğurlama törenine katılan İHH Kilis Basın Sorumlusu Zafer Ersoy Suriyelilere yardım etmeye devam ettiklerini belirterek, "Bugün 250’nci TIR’ımız inşallah Suriyeli kardeşlerimize ulaştıracağız. Yardımları 'Sana İhtiyacım Var' kampanyası kapsamında Suriye içerisindeki kamplara ve çeşitli şehirlere ulaştıracağız. Anadolu’nun çeşitli illerinden gelen bu TIR'lar için Türk kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Yardımlarımız hız kesmeden devam ediyor. Bu TIR’ların içerisinde un ve gıda kolileri bulunuyor. İnşallah bu yardımları ulaştırmaya devam ediyoruz" dedi.
Deniz Feneri Derneği Suriye Krizi İnsani Yardım Koordinatörü Doğan Selçuk ise Suriye’ye aralıksız yardımların devam ettiğini ifade ederek, "Suriye içerisinde yaklaşık 3 yıldır devam eden bir iç savaş var. İnsanlık zulmü var. Bu kapsamda Türkiye genelinde 'Sana ihtiyacım Var' kampanyası başlatıldı. Şu ada Karabük’ten toplanan 126 ton un 5 TIR ile Öncüpınar Sınır Kapısına getirildi. Unlar, Mera, Azez, Tel- Rıfat bölgelerindeki fırınlara gidecek. Bu unlar fırınlarda ekmek olarak pişirildikten sonra Suriye içerisindeki kamplara ve kendi evlerinde ikamet eden Suriyeli vatandaşlara dağıtılacak. Yardımların devamı bizim için çok önemli. Suriye içerisinde devam eden bir savaş insanlık zulmü devam ediyor. Gönderdiğimiz yardımlar yetersiz kalıyor. Bu kapsamda bağışçılardan bize destek geldiği sürece biz Suriye içerisindeki insanlara ve Türkiye kalan Suriyeli insanlara yardımlarımızı devam ettireceğiz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından TIR'lar Öncüpınar Sınır Kapısı’na giriş yaptı. Burada Suriye plakalı TIR’lara yüklenecek olan yardım malzemelerinin, Suriye’nin iç bölgelerine götürüleceği belirtildi.

RÇ (HK/BT) (FOTOĞRAFLI)