OSMANİYE'de, ülkelerindeki iç savaştan kaçan 8 bin 500 Suriyeli sığınmacıların barındığı konteyner kentte orta okul ve lise olarak 12 derslikli okul açıldı. Yeni Zelanda hükümetince finansmanı karşılanan 655 metrekarelik prefabrik okulda 2 bin 289 öğrencinin eğitim göreceği belirtildi.
Toprakkale İlçesi'nde Osmaniye Konaklama Tesisi'ndeki okulun açılışına Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, ilçe kaymakamları ve bürokratlar katıldı. Suriyeli çocukların halk oyunları gösterileri sunduğu açılış töreninde konuşan Suriyeli Gönüllü Eğitimci Okul Müdürü Ahmet Güllü, "Türk milletine ve Türk devletine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Okulumuzda 2 bin 289 öğrencimiz eğitim görmektedir. Gönüllü olarak 100 öğretmenimiz çalışıyor. Suriye eğitim müfredatıyla eğitimimize devam ediyoruz. Ana dilimiz Türkçe'yi de çocuklarımıza öğretiyoruz. Okulumuzun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.
Vali Mehmet Oduncu ise okulun finansmanını sağlayan Yeni Zelanda hükümetine teşekkür edip bu okulla Suriyeli çocukların eğitim şartlarının biraz daha iyileştirileceğini belirtti. Oduncu Suriyeli misafirlerin evlerine, memleketlerine kavuşmalarını arzu ettiklerini de vurgulayıp "En kısa zamanda geçici olarak tahammül etmek zorunda kaldığınız bu şartların ve sıkıntılarınızın son bulmasını, kendi vatanınıza, akrabalarınıza kavuşmanızı temenni ediyoruz" diye konuştu.
Törenin sonunda Vali Oduncu, protokol mensupları ve tesisteki mahallelerin muhtarları ile birlikte okulun açılış kurdelesini kesti. Oduncu, sınıfları gezip incelemelerde bulundu.