ÜLKELERİNDEKİ iç savaş nedeniyle Kayseri’ye sığınan Suriyeliler yol kenarlarında ya da çarşı merkezinde ellerinde 'Allah rızası için yardım' yazan kağıtlarla gün boyu yardım talep ediyor.
Suriye’deki iç savaş ile birlikte birçok kişi ülkelerini terk ederek, yaşamlarını farklı yerlerde sürdürüyor. Savaştan kaçan Suriyeliler’in en çok tercih ettiği illerin başında Kayseri geliyor. Kayseri Valisi Orhan Düzgün, bir süre önce resmi rakamlara göre 2 bin, gayri resmi rakamlara göre kentte 4 binin üzerinde Suriyeli’nin yaşadığını açıkladı. Özellikle kalacak yer konusunda da sıkıntı çeken Suriyeliler, genellikle yaşamlarını yardım eli uzanana kadar cami avlularında sürdürüyor. Suriyeliler, yol kenarları ya da çarşı merkezinde 'Yardım edin' yazılı kağıtları göstererek yardım istiyor.
Melikgazi İlçesi Anbar Mahallesi’nde ailesi ile birlikte çadırda kaldığını belirten Suriyeli, Muhammet yeğeni Ali ile birlikte gün boyu Cumhuriyet Meydanı’nda "Suriye’nin savaşı ocağımızı yıktı, Allah rızası için bir yardım" yazılı kağıdı göstererek yardım toplamaya çalışıyor.
 
CZ(OE/İD) (FOTOĞRAFLI)