Mustafa ERCAN/MERSİN, () - SURİYELİ sığınmacılara karşı çeşitli illerde tepkiler tırmanırken, Mersin'deki bir grup Suriyeli sığınmacı, kendilerine uzanan yardım eli için beyaz gül ve teşekkür bildirisi dağıttı.
Suriyeli - vatandaş gerginliklerinin sona ermesi için kent merkezindeki İstiklal ve Hastane Caddesi ile Ulu Camii civarında teşekkür bildirisi ve gülleri dağıtan Suriyeli sığınmacılar, Türk halkına misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti. Bildiri ve gül karşısında önce şaşkınlık yaşayan bazı vatandaşlar da sonra Suriyeli sığınmacılara teşekkür etti.
Yaklaşık bir saat boyunca gül ve bildiri dağıtan Suriyeli sığınmacıların 'Teşekkürler Türkiye' başlığını taşıyan bildirisinde şu ifadeler yer aldı:
"Mersin'de yaşayan Suriye halkı cömert Türk halkına dünyanın kendi haline bıraktığı Suriye halkına gösterdikleri misafirperverlikleri ve insani yaklaşımlarından dolayı en içten şükranlarımızı sunuyoruz ve halkımızın medeniyetini yansıtmayan bazı Suriyeli vatandaşlarının bazı ferdi davranışlarından dolayı özür diliyoruz. Ayrıca Suriye halkımızın kardeş Türk halkının adet ve geleneklerine saygı göstermelerini rica ederiz. Büyük Türkiye halkı ve hükümetinin refah ve başarılarının sürekliliğini dileriz." 

FOTOĞRAFLI