Ramazan ÇELİK/HATAY, () - HATAY'da bir evde yaşayan 25 kişilik Suriyeli bir aile, ülkelerinden uzakta bayram kutlamanın burukluğunu yaşıyor.
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak yerleştikleri Hatay'da iki odalı bir evde yaşayan Suriyeli Abdurrahman Ailesi, her şeylerini ülkelerinde bırakarak Türkiye'ye sığınmış. Aile, Suriye'de devam eden iç savaş ve akrabalarından uzakta oldukları için bayram kutlayamadıklarını söyledi. Ülkelerinde geçirdikleri eski bayramlar sorulduğunda gözleri dolan 51 yaşındaki Abdullah Abdurrahman, "Biz Suriye'de çok güzel bir şekilde ailemizle, kardeşlerimizle ve akrabalarımızla yaşıyorduk. Evimizi, eşyamızı, tarlamızı, hayvanlarımızı geride bırakarak kaçtık. Benim 3 kardeşim ve aileleri Suriye'de kaldı, son durumlarının ne olduğunu hala bilmiyorum. Biz bu durumda bayramı kutlayamıyoruz. Kendi aramızda bu bayrama 'Kara bayram' diyoruz. Çünkü bayram sevinçli zamanlarda kutlanır, iyi günlerde kutlanır, bizim iyi bir günümüz yok" diye konuştu.
Suriye'de yaşadığı güzel günleri hatırlayan ve gözyaşlarına hakim olamayan 28 yaşındaki Emine Abdurrahman ise şöyle konuştu:
"Biz Suriye'de her şeyimizi bırakarak buraya geldik. Suriye'de bayramlarımız çok güzel geçerdi. Tüm akrabalarımızla birlikteydik. Burada bayram yaşayamıyoruz. Çünkü hem akrabalarımızdan hem de ülkemizden uzaktayız. 25 kişilik ailemizle bu evde yaşamaya çalışıyoruz, bize yardım eden Türklere teşekkür ediyoruz."


FOTOĞRAFLI