Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI (Hatay), () - SURİYE'deki iç savaştan kaçan 29 yaşındaki Meryem Diyap'ın Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne geçmek için beklediği sınırda dünyaya getirdiği ve Recep, Tayyip, Erdoğan isimlerini verdiği üçüzleri 19 aylık oldu. Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, kendisini ziyarete gelen üçüzlere 100'er lira harçlık verdi.
Suriye'nin İdlib Kenti'nde yaşayan Meryem-Mehmet Yasin Diyap çifti, buradaki çatışmalardan kaçarak Atme Kasabası'na yerleşti. Hamile olan Meryem Diyap'ın Ocak 2013'te doğum sancıları başlayınca Türkiye'ye getirilmek istendi. Reyhanlı İlçesi'nin Bükülmez Mahallesi ile Suriye'nin Atme Kasabası sınırına gelindiğinde sancıları artan Diyap, kasabada götürüldüğü hastanede doğum yaparak üçüz dünyaya getirdi. Kaymakamlık tercümanı olarak bölgede görev yapan Hüseyin Tunçer'in yardımı ile sağlık kontrolü için bebeklerle Türkiye'ye getirilen Diyap çifti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini ayrı ayrı üçüzlerine verdi. Reyhanlı Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından Şanlıurfa'nın Harran İlçesi'ndeki çadır kampa yerleştirilen Recep, Tayyip ve Erdoğan bebekler 19 aylık oldu.
Meryem-Mehmet Yasin Diyap çifti, sağlık durumları çok iyi olan üçüzleriyle birlikte Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler ile Belediye Başkanı Ak Partili Hüseyin Şanverdi'yi ziyaret etti. Tercüman Hüseyin Tunçer'in de yer aldığı ziyarette Recep, Tayyip ve Erdoğan ile yakından ilgilenen Başkan Hüseyin Şanverdi, miniklere yakın ilgi gösterip, severken 100'er lira da harçlık verdi.
Mehmet Yasin Diyap, Reyhanlı'ya teşekkür ziyaretine geldiklerini belirterek, "19 aylık olan bebeklerimize Recep, Tayyip, Erdoğan ismini verdik. Halen Harran'da çadır kampta kalıyoruz. Bebeklerimizin ilk sağlık kontrollerinin yapıldığı Reyhanlı'ya gelerek Kaymakam Yusuf Güler ve Belediye Başkanı Şanverdi'yi ziyaret ettik. Üçüzlerimizin sağlık durumu iyi. Bizi barındırdıkları için Türkiye'ye teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI