KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde gönüllü kültür kuruluşlarının katkılarıyla başlatılan 'Suriyeli Sığınmacılara Yardım Kampanyası' devam ediyor. Başkan Mehmet Özhaseki de kampanyaya destek için evindeki kıyafetlerden 2 takım elbise ve 5 gömlek getirip verdi.
Suriyeli Sığınmacılara Yardım Kampanyası'na evinden 2 takım elbise ve 5 gömlek getirerek destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, kampanyanın devam ettiğini hatırlattı. Özhaseki kampanyayla ilgili şöyle konuştu:
"Kimseden para istemedik. İnsanları zorlayacak bir yardım ısrarında bulunmadık. Kampanyaya evinizdeki giysilerle, kullanılmayan ilaçlarla ve kuru gıda ile katılabilirsiniz. Gönüllü kültür teşekkülleri ile başlattığımız yardım kampanyasına ilgi oldukça iyi. Bizler gönderilen eşyaları tasnif ediyoruz, Şanlıurfa Valiliği'ne gönderiyoruz, onlar da sığınmacılara dağıtımını gerçekleştiriyor. İlgi gösteren hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Kampanyamız devam ediyor. Şartları çok zor olan insanlar var. Bu durum bizim için de bir imtihan. 'Kayseri'de de fakirimiz var, neden Suriyelilere yardım ediyoruz' diyenler oluyor. Bir kez daha söylüyorum. Kayseri'de yardıma ihtiyaç duyan varsa işte Büyükşehir Belediyesi burada. Hiç kimseyi aç ve açıkta bırakmayız."
Yardım kampanyasının 30 Aralık'a kadar devam edeceği belirtildi.

OE(OE/AK)(FOTOĞRAFLI)