SURİYE’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan ailerden bir kısımı da Bursa’nın İznik İlçesi’ne gelip, gündeliği 50 liradan zeytin toplamaya başladı. Köylülerin verdiği boş evlerde kalan sığınmacılar, hallerinden memnun olduklarını söyledi.
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen Suriyeli sığınmacılar, yurdun dört bir yanına dağıldı. İznik’e gelen 32 Suriyeli, zeytin bahçelerinde günlüğü 50 liradan yevmiyeli işçi olarak çalışıyor. 3 Suriyeli'yi bahçesinde çalıştıran Belediye Meclisi'nin AK Parti'li üyesi Sadullah Kıran, işçilerden memnun olduğunu ve işi çabuk kavradıklarını söyledi.
Suriyeli gençler, çalışmak için geldikleri İznik'i çok sevdiklerini, ancak Suriye'yi de çok özlediklerini dile getirdi. Esad'ın savaşı bitirip bitirmeyeceği konusunda umutsuz olduklarını ifade eden genç bir Suriyeli, "Uzun zaman oldu savaş devam ediyor. Çoğu akrabamız hala orada. Biz savaşın ilk patlak verdiği günlerde Türkiye'ye sığınanlardanız. Başta Arap ülkeleri ve ABD, bu savaşa ‘dur’ demiyor. İnsanlar, durmadan ölüyor. Esad'ın biran önce gitmesini istiyoruz" diye konuştu.