Mutlu YUCA-Taner BAYAR/BOLU, () - BOLU Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde 22 öğrenci, Suriye’deki iç savaştan kaçanlar için 3 ayda 60 koli oyuncak ve kıyafet topladı. Yardımları kampa götürecek olan öğrenciler mültecilerin moral bulması için iki günlük festival düzenleyecek.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi bünyesindeki Uluslararası Ortadoğu Barış Araştırmaları Merkezi (IMPR) üyesi 22 öğrenci, geçen aralık ayında Suriye’deki iç savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınarak kamplarda kalan mültecilere yardım için Sevgi Çağrısı projesi başlattı. Öğrenciler üç ayda özellikle kadın ve çocuklar için kıyafetten oyuncağa kadar malzemelerin yer aldığı 60 koliden oluşan yardım paketi hazırladı. Çocuklar için de içinde oyuncakların yer aldığı küçük sepetler hazırlanarak özenle süslendi. Bolu’dan pazar günü yardım paketleriyle birlikte yola çıkacak olan öğrenciler, Ankara’da bulunan  IMPR bünyesindeki öğrencilerin de topladığı 40 koliyi alarak Suriyeli mültecilere dağıtmak için yola çıkacak. Öğrenciler, onlarca yardım gönüllüsünün el izlerinin yer aldığı bezi de kamplarda kalan mültecilere teslim edecek. Öğrenciler, Şanlıurfa’da kamplarda kalan Suriyelilerin moral bulması için iki günlük Sevgi Festivali düzenleyecek.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi ve IMPR Öğrenci Yapılanması temsilcisi Umutcan Yüksel, Aralık ayında proje çalışmasına başladıklarını söyledi. Yüksel, "Suriyeli mültecilere yardım elini uzatmak için Sevgi Çağrısı adıyla bir proje başlattık. Özellikle çocukları mutlu edecek yardımlar topladık. Pazar günü yola çıkıp insani yardımları yerine ulaştıracağız ve orada iki günlük festival yaparak onların yanında olacağız" diye konuştu.

MY,TB(MÇ/BT) (FOTOĞRAFLI)