ŞANLIURFA’da toplanan Suriye Demokratlar Birliği üyeleri; Kürt, Arap, Sünni ve Şiilerin Esad rejimine karşı ortak hareket etmeleri için birlik çağrısında bulundu.
Esad rejimine karşı olan Suriyeli muhalif gruplar, aynı çatıda mücadele etmek için Türkiye Arapları Yardımlaşma ve Kültür Derneği'nin ev sahipliğinde Şanlıurfa'da toplandı. Bir otelde düzenlenen toplantıya, aralarında üst düzey rütbeli eski askerlerle aşiret reislerinin bulunduğu 50 kadar muhalif grup temsilcisi katıldı. Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Başkanı Gassan Hito, Suriye Demokratlar Birliği üyeleri, Haseki bölgesinde bulunan Kürt, Arap, Sünni ve Şii kanat önderlerinin katıldığı toplantıda birlik çağrısı yapıldı.
Muhalif grupların temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıya başkanlık yapan Daham Sultan Milham, "Bu toplantımızın amacı, Haseki ilinde bulunan kanaat önderlerimizle birlikte, Kürtler, Arpalar, Süryaniler, Hıristiyanların birlikte yaşamanın bilincini oluşturmak, bu kardeşliğimizi pekiştirmektir. Farklı terör gruplarına biz karışıyız. Bu bölge ve bu topraklar hepimizin. Biz buradaki toplantıyı nizama ve zulme karşı yapıyoruz. Bu toplantı sadece Haseki kentiyle sınırlı değildir. Bu toplantıyı Suriye’de tüm kentlerde yapacağız. Suriye’deki kardeşlik ruhunu yeniden tesis edeceğiz" dedi.
Basına kapalı yapılan toplantının sonuç bildirgesinin akşam saatlerinde açıklanacağı bildirildi.