Ezgi ÇAPA/İSTANBUL, () SURİYELİ  muhaliflerin yeni lideri Hadi El Bahra, “Suriye’deki insani talepleri karşılamaktan, krizin sona ermesi için rejimin değişmesi ve demokratik bir sistemin kurulmasından başka yol yok” dedi.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'nun (SMDK) İstanbul'daki Genel Kurul toplantısında yeni başkan seçilen Hadi El Bahra, basın toplantısı düzenledi. Pazar gününden bu yana Şile’de toplanan Suriyeli muhalifler, Genel Kurul'da 62 oyla Hadi el Bahra’yı seçti. Cenevre'deki barış görüşmeleri sırasında Suriye muhalefetinin başmüzakerecisi olan Bahra basın toplantısında "Suriye insani değerlere önem vermeyen bir rejimin altında zor zamanlardan geçiyor. Suriyeliler olarak bütün insani değerleri savunan, çoğulcu demokratik bir devleti inşa etmek için büyük bir devrime başladık. Muhalefet, askeri güçler ve halk olarak özgürlük ve saygınlığımızı savunmak için bir olduk. Bu devrimi amacımıza ulaşana kadar sürdüreceğiz” dedi.

Herkesin eşit olduğu bir Suriye’ye erişmek için söz veren Bahra "Suriye’deki trajedi sınırları çoktan aştı. Şu anda tarihteki en büyük kriz ve insani trajedi ile karşı karşıyayız. Suriye’deki krizin sona ermesi rejimin değişmesi ve demokratik bir sistemin kurulmasından başka yol yok" dedi.

(FOTOĞRAF)