ÜLKESİNDEKİ iç savaştan kaçarak 4 ay önce Türkiye'ye sığınan Suriyeli Nobo ailesinin en büyük çocukları 8 yaşındaki Aymen Nobo, evlerindeki banyoda üzerine dökülen sıcak suyla haşlandı.
Ağrı'ın Doğubayazıt İlçesi'nde kiraladıkları müstakil bir evde yaşayan 6 kişilik Nobo ailesi evlerine şofben bağlattı. Banyoya ilk olarak giren Aymen Nobo sıcaklığını ayarlamayamadığı suyla yandı. Ailesi tarafından Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Aymen, burada yapılan ilk tedainin ardından Erzurum'daki Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.
Yanık merkezinde tedaviye alınan oğlunun başucundan ayrılmayan 4 çocuk annesi Altun Nobo, "Yeni taktırdığımız elektrikli şofbenin suyunu ayarlamayadık. İlk yıkanan Aymen bu yüzden yandı. Çocuklarımızla Suriye'de ölümünden korkup Türkiye'ye kaçtık. Ama şanssızlık peşimizi bırakmıyor. Aymen'in uzun bir süre tedavi görmesi gerekiyor. Buradaki doktorlar ve sağlık personeli bizimle çok ilgilendi. Ülkeniz çok güzel. Kıymetini bilin. Vatansız kalmak kadar kötü birşey yok" dedi.
Yıkanmak için girdiği banyodan çığlık atarak çıkan Aymen Nobo ise "Çok kirlenmiştim. Banyoya ilk ben girdim ama haşlandım. Ağlayarak annemin yanına koştum. Sonra beni hastaneye götürdüler. Canım çok yanıyor" diye konuştu.