SURİYE'deki iç karışıklık yüzünden kaçarak Hakkari'ye sığınan 20 kişilik Nebo ailesi,yaşam mücadelesi veriyor. Hakkarili bir hayırseverin kendilerine verdiği iki odalı toprak bir evde yaşayan aile, yetkililerde yardım beklediklerini söyledi.
Suriye'nin Halep kentindeki iç karışıklıktan dolayı 15 gün önce Hakkari'ye sığınan Ferit Şeho Nebo, İsmail Şeho Nebo ve Adil Şeho Nebo kardeşler, çocuklarıyla birlikte Hakkari'de bir vatandaşın verdiği derme çatma iki odalı evde yaşam mücadelesi veriyor. Yaşları 1 ile 10 arasında değişen çocuklarıyla birlikte toprak evde zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren 20 kişilik Suriyeli Nebo ailesine, çevrede bulunan vatandaşlar her gün yiyecek yardımında buluyor.
Suriye'de yaşanan iş savaştan dolayı kaçıp Hakkari'ye sığındıklarını anlatan Ferit Şeho Nebo, yardım beklediklerini söyledi. Nebo, "20 nüfusla birlikte toprak bir evde yaşıyoruz. Buna da şükür ediyoruz. Komşularımız sağ olsun günlük olarak bize yemek ve ekmek veriyor. Ancak evde üzerimize giyecek elbiseler ve yatabileceğimiz bir yorganımız dahi yok. Çocuklarımız hepsi hasta oldu. Sağduyulu bir Hakkarili tarafından bizlere soba kuruldu. Ancak yakacağımız yok. Çok mağduruz. İnşallah bir an önce Suriye'deki savaş biter bizler de ülkemize döneriz" dedi.