SURİYE'den eşi ve annesiyle birlikte kaçarak Türkiye'ye sığınan 13 yaşında olduğunu söyleyen N.M., Bolu'da doğum yaptı. N.M.'nin 17 yaşındaki eşi İ.H. ve annesi M.M. ile hastanedeki işlemlerin ardından bir kampa gönderilecekleri öğrenildi.
Suriye'nin Halep kentinde yaşayan N.M., geçtiğimiz yıl İ.H. ile evlendi. N.M. eşi İ.H ve genç kızın annesi M.M., bölgede yaşanan savaşın ardından zor şartlar altında Halep'ten kaçarak Türkiye'ye sığındı. İddiaya göre, N.M. İstanbul'da oturma izni alarak terzilik yapan babasının yanına gitmek üzere eşi ve annesiyle birlikte yola çıktı. Yolda doğum sancıları tutan N.M. Gerede Devlet Hastanesi'ne götürüldü. N.M. ambulansla Bolu İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı. Dün öğle saatlerinde doğum yapan N.M. erkek çocuk dünyaya getirdi.
Hastane yönetiminin haber vermesi üzerine Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından hastaneden alınarak İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen baba İ.H. ile genç kızın annesi M.M.'nin kaçak oldukları gerekçesiyle ifadeleri alındı. Annenin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, taburcu olmasının ardından pasaportları olmadığı için eşi ve annesiyle birlikte bir kampa gönderilecekleri belirtildi. İstanbul'da iki oğluyla beraber yaşayan N.M.'nin babası ise kızı, damadı ve eşini yanına aldırabilmek için girişimde bulundu.
İki ay önce Halep'ten Türkiye'ye geldiklerini belirten İ.H., "Bizim evliliğimiz Suriye'de yasal. Biz orada yasal olarak evlendik ve eşim burada doğum yaptı. Şu an tedavisi devam ediyor. Hastaneden çıktıktan sonra küçük bebeğimizle kamplara gönderilmek istemiyoruz" diye konuştu.