Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI (Hatay), () - HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde yaşayan 49 yaşındaki Nadire Akar, 29 ay önce bayramlık almak için Suriye'nin Halep şehrine giden kardeşi 48 yaşındaki oğlu Murat Nadir Sıhhat'in rejim askerleri tarafından gözaltına alınıp cezaevine konulduğunu ve 1 yıldır da haber alamadıklarını belirterek, "İsterlerse getirirler. Gazeteciyi getirdiler, kardeşimizi de getirsinler" dedi.
2 evlilikten 11 çocuğu bulunan ve eşlerinden ayrılan Murat Nadir Sıhhat, bayramlık almak için gittiği Halep şehrinde rejim karşıtı yapılan gösteriler sırasında muhaliflerin arasında kalarak askerler tarafından gözaltına alınarak Halep Müslimiye Cezaevi'ne konuldu. Buradan Reyhanlı'da yaşayan ailesini ve annesini bazı zamanlarda telefonla arayarak 'Ben iyiyim' diyen Sıhhat'tan 1 yıldır artık haber alınamıyor.
ÖLÜ MÜ SAĞ MI BİLMİYORUZ
Kardeşinin hayatından endişe ettiklerini belirten Nadire Akar, yetkililere seslenerek, "Kardeşimi Suriye'den getirin" dedi. Murat Nadir'in ilçede olmamasından dolayı çocuklarının da dağıldığını ifade eden Akar, "Cezaevinden telefonla bizi arar konuşurduk. Artık konuşamıyoruz. öldü mü yaşıyor mu bilmiyoruz. Her defasında bu ay geleceğim diyordu. Bu güne kadar gelemedi. Durumundan endişe etmeye başladık. Başbakanımızdan diğer bakanlarımızdan yardım bekliyoruz. Kardeşim ölü veya diri gelsin. Biz 9 kardeşiz, kendisinin de 11 çocuğu var. Şimdi ise çocukları perişan oldu ve dağıldı. Fakülteye giden oğlu yokluktan okulu bıraktı, evli olan iki kızı dışındaki çocukları da dağıldı. Çocukların bazıları çalışmaya gitti, küçükler de yakınlarımızın yanında kalıyor. Ölü ya da sağ gelsin, Öldüyse yasını tutalım, sağ ise bayram yapalım. İsterlerse getirirler. Gazeteciyi getirdiler, kardeşimizi de getirsinler" diye konuştu.
ÖLMEDEN ÖNCE OĞLUMU GÖRMEK İSTİYORUM
Murat Nadir Sıhhat'ın annesi 76 yaşındaki Bedriye Sıhhat ise, oğlunun hasretinden dolayı kısmi felç geçirdiğini belirterek, "Oğlum cezaevindeyken arardı, iyi olduğunu söylerdi. telefonla görüşüyorduk. Ancak son bir yılda hiç haber alamıyoruz. Felç geçirdim. Üzüntüm ve hasretimden türlü hastalıklara rağmen hayata tutunmaya çalışıyorum. Tek isteğim ölmeden önce oğlumu görmek, ölü yada sağ, ama onu görmek istiyorum" dedi.

FD(OA/AAA) (FOTOĞRAFLI)